YAPILIŞI yılan hikayesine dönen, ilk kazmanın vurulmasından bu yana üzerinden 7 yıl geçen Doğu Garaji Halk Pazarı alanı, kaderini bekliyor.

Halk pazarının yıkılmasının ardından inşaat çalışmaları sırasında Antik Atteleia Kenti'ne ait nekropol(mezarlık) bulunan alanda, Antalya Müzesi tarafından gerçekleştirilen kazılarda 400'e yakın tarihi eser çıkartıldı. Kazı çalışmaları 2009 yılında bitmesine rağmen alan üzerine kurulacak yapı üzerinde karar verilememesi, bölge halkının da tepkisini çekiyor. Şehrin tam ortasında uçsuz bucaksız bir çukur görünümünde bekleyen alan için bu yıl içinde çalışma yapılması planlanılıyor.

Alan için proje çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Doğu Garajı esnafı ve sakinleri de çukurun bir an önce sosyal hayata kazandırılmasını istiyor. Çevresi sac plakalarla kapatılan ve reklam tabelası gibi kullanılan koruma çitleri ise görüntü kirliliğine neden oluyor.

Doğu Garajı'nın hem arkeolojik hem de ticari olan kısmı için 2013 yılı içinde 29 yıllığına ihale açıldı, fakat katılım olmadı. Doğu Garajı projesi, ihaleye talep olmaması üzerine 2'ye ayrıldı. Yeni hazırlanan projenin tüm ayrıntılarıyla kısa süre sonra kamuoyuyla paylaşılacağı ve çalışmaların başlayacağı kaydedildi. Alan üzerinde planlanan 4500 metrekare çağdaş sanat müzesi ve korumaya alınacak nekropol kısmı, turistik geziler için alternatif olacak. (FOTOĞRAFLI)