DOĞU Anadolu Bölgesi aniden bastıran karın ardından gelen soğuk hava ile buz kesti. En düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 24 derece ile Erzurum ve Ağrı'da oldu. Bölgedeki bazı göl ve nehirlerin yüzeyi dondu. Hafta sonu oynan futbol karşılaşmalarında ise sporcular zor anlar yaşadı.
Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu oynanan Türkiye Bölgesel Amatör Ligi (BAL) Birinci Grupta oynanan Gölespor ile Trabzon Faruz Gençlik Spor maçı öncesi seferber oldu. Tamamen karla kaplanan 80'inci Yıl Şehir Stadyumu kar temizleme makineleri ile yaklaşık 4 saatte temizlendi. Sıfırın altında 15 derecede oynanan futbol maçında yedek futbolcular ile teknik ekip zor anlar yaşadı. Şiddetli soğuğa dayanamayan her iki takımın futbolcu ve teknik ekibi, görevlilerin getirdiği battaniyelere sarıldı. Pazar günü oynanan futbol maçında ilginç görüntüler de yaşandı. Karlı ve buzlu zeminde top koşturan futbolcular ayakta durmakta güçlük çekti. Bazı futbolcuların sakatlanma tehlikesi geçirdiği müsabakayı konuk ekip Trabzon Faroz Gençlikspor 2-1 kazandı.
AĞRI'DA 371 KÖY YOLU KAPALI
Erzurum'la birlikte eksi 24 derece ile Türkiye'nin en soğuk kenti olan Ağrı'da hayat felce uğradı. Son yağan karla birlikte 371 köy yolunun kapandığı Ağrı'da il özel idaresi, karayolları ve belediye kapalı yolları açmak için 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Saçaklardan buz sarkıtları uzadı. Kentte birçok araç donarken, araçlarını çalıştırmak isteyen sürücüler de zor anlar yaşadı. Belediye Başkanı AK Partili Hasan Arslan, "Her gün onlarca kamyon karı kent merkezinin dışına taşıyoruz. Üç vardiya olarak çalışan ekipler, ana arterleri temizlemeye çalışıyor" dedi.
Sıcaklıkların 15 derece birden düştüğü bölgede, gece sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı 24, Kars 19, Muş 12, Ardahan 11, Erzincan 7 ve Iğdır 5 derece olarak ölçüldü.
Kar kalınlıkları ise Erzurum'da 17, Ardahan'da 13, Kars ve Ağrı'da 8, Erzincan, Iğdır ve Muş'ta 1 santim olarak kaydedildi.