– RİZE’de doğalgaz hattı bulunmayan Pazar İlçesi’nde Kaymakamlık ve Belediyenin başlattığı kampanya ile vatandaşlara banka hesabına 398 lira yatırarak ön abone olmaları çağrısında bulunuldu. Hazırlanan karikatürlü broşürlerde, "Doğalgaz celiyi deyiler, ne dur?' diyen Asiye ve Dursun karakterlerine yer verildi.
Pazar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa bastırılan ve dağıtılmaya başlanan 20 bin broşürde vatandaşlara doğalgaz abonesi olmaları yönünde çağrı yapıldı. Broşürlerde, ilçede 7702 olan elektrik abone sayısının yüzde 60’ı olan 4621 abonenin 29 Nisan tarihine kadar Kaymakamlık tarafından açılan banka hesabına 398 lira abone bedeli yatırması halinde doğalgazın ilçeye getirileceği ifade edildi. Belirtilen tarihe kadar hedeflenen abone sayısına ulaşılamaması halinde depozito bedelleri vatandaşlara geri iade edilecek.
KARİKATÜRLÜ DAVET
Kampanya ile ilgili dağıtılan broşürlerde Dursun ile Asiye karakterlerinin arasında geçen şu konuşmalara yer verildi:
Asiye: Ula Dursun doğalgaz celiyi deyiler, ne dur?
Dursun: Asiyem, yikayacaksin, yikanacaksin, pişureceksin, isineceksin, usteluk daha az ödeyeceksin. Toziyle, pisliğiyle, kokisiyle de uğraşmayacaksin. Rahat edeceksin, rahat da.
Asiye: Doğrumu deyisin, ne zaman celecek?
Dursun: Önce ön ödeme ile abone olacağiz, sonrada bağlatacağiz.
“SIKI BİR TANITIM BAŞLATTIK”
Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uzun, doğalgaz kampanyasının ilçeleri için önemli olduğunu belirterek, “Belli bir sayıya ulaşıldığında ilgili kurum boru döşeme işlemlerine başlayacak. Doğalgaz birçok alanda faydalar getirecek. Bu amaçla halkımızın bilinçlendirilmesi, hedeflenen abone sayısına ulaşılması maksadıyla, kaymakamlığımız ve belediye başkanlığımız tarafından sıkı bir tanıtım kampanyası başlatıldı” dedi. MK-(TM/AAA)(FOTOĞRAFLI)