Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, () - ERZİNCAN’ın Kemaliye İlçesi'nde bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Şenliği’ne 7 ülkeden katılan 40 sporcunun Karanlık Kanyon’da 500 metre yükseklikten 'base jump' atlayışları nefes kesti.
Kemaliye İlçesi'nde başlayan Kültür ve Doğa Sporları Şenliği’nin ikinci günü 'base jump' atlayışları, rafting, bot safari etkinlikleri ile devam etti. Sporcuların Karanlık Kanyon’da gerçekleştirdiği atlayışları izlemek isteyenler bölgeye akın etti. 500 metre yükseklikten serbest atlayış yapan sporcular hızla yere inerken, izleyenlerin yüreklerini ağızlarına geldi.
Sporcular atlayıştan yaklaşık 10 saniye sonra paraşütlerini açarken, zaman zaman hedefi tutturamayıp Karasu Nehri’ne düşenler oldu. Nehre düşen sporcular botlarla kurtarıldı.
YAZICIOĞLUNUN KIZI RAFTİNG YAPTI
Şenliklere izlemek için ilçeye gelen merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nın kızı Necla Yazıcıoğlu, Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği üyesi rafting sporcuları ile Karasu Nehri’nde rafting yaptı. Yaklaşık 40 dakika botta kalan Necla Yazıcıoğlu yıllarca bölgede su sporları ile yakından ilgilenen babası efsanevi Vali Recep Yazıcıoğlu’nun izinden gittiğini gösterdi.
Necla Yazıcıoğlu babasının rafting yaptığı sularda rafting yapmanın keyfini yaşadığını belirterek, “Onun için dualar ettim. Burada hayat buluyordu. Alıp başımı kano ile tek başıma nehri geçip onu anmak isterdim. Harika bir yer burası. Babamın buraya neden aşık olduğunu çok iyi anlıyorum. Yıllar önce babamla yapmıştım. Şimdi onsuz yapmak hüzünlü oldu. Buralarda dua ederek babamı andım" dedi.
Necla Yazıcıoğlu, baraj inşaatları nedeni ile debisi düşen Fırat’ın kolu Karasu Nehri’nin iyi bir görüntü oluşturmadığını anımsatarak, “Babam nehrin bu halini görse çok üzülürdü. İsyan ederdi. Yapılması gereken neyse eski coşkunluğuna kavuşması, için elinden geleni yapardı. Rafting sporu Kemaliye için çok önemli. Hele böyle dünyadaki çok özel bir kanyonda rafting yapmak herkese nasip olmaz. Buranın eski coşkusuna kavuşmasını isterim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI