Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Diş Hekimi Kurtuluş Özmen'in sıra dışı kliniği, hem hastalarının hem de vatandaşların ilgisini çekiyor.
Uzun yıllar çeşitli hastanelerde çalışan Kurtuluş Özmen, kurduğu kliniğine kendi özelliklerini de yansıttı. Özmen, yazdığı şiirleri, yaptığı heykel, resim çalışmalarının sergilemesinin yanı sıra hastalarının da hoşça vakit geçirmeleri için teknolojik alt yapıyı da kullandı. Kurumuş pelit, dut, meşe, ardıç ağaçlarını da çeşitli işlemlerden geçirerek kliniğe yerleştirdi. Bir ağacın gövdesine çeşme yapan Özmen, duvarlarda renkli ışıkların yanı sıra renkli kağıtlar ve süslemeler kullandı.
Bekleme odasına koyduğu bilgisayarların yanı sıra muayene odalarını da hastalarının sıkılmaması için ayrı ayrı renk ve ışıklandırmalarla donatan Özmen, kendi odasının tavanına ise dev bir Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafını da yerleştirdi.
Bir yıl süren çalışmanın ardından kliniğinde doğayı, sanatı ve teknolojiyi buluşturduğunu belirten Özme şöyle konuştu:
"Yaklaşık 1 yıldır, bu kliniğin hem teknolojik hem doğal olması yönünde çaba gösterdim. Özellikle öncellikle doğayı kliniğime yerleştirdim. Bunu için de gerçekten dağlarda kurumuş ağaçları alıp, kliniğime yerleştirdim. Sonra o doğal yaklaşımın yanında da buna teknolojik olarak destek verdirdim. Bunu yaparken de pelit, meşe, ardıç ve dut ağacı ile limon kağıtlarını kullandım. Bekleme salonun da pelit ağıcının gövdesini gerçek usulde çeşme yerleştirip, hastalarımın arıtılmış soğuk su içmelerini sağladım. Buna görsellerde son derece hoş ve şık duruyor."

FOTOĞRAFLI