SAMSUN'da özel bir okulda eğitim gören ortaokul ve lise öğrencilerine 'Öfke kontrolü ve şiddetin sonuçları' konulu eğitim verildi. Eğitim çalışması kapsamında sunum yapan Ondokuz Mayıs Ünivesitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Yalçın, şiddet ve öfkeyi öven bir kültürün olduğunu belirterek, "İnsanlar sözler yerine bedensel şiddeti tercih ediyorlar" dedi. 
Samsun'da özel bir okulda İlkadım Rotary Kulübü tarafından 'Öfke kontrolü ve şiddetin sonuçları' konulu eğitim çalışması düzenlendi. Proje kapsamında ilk eğitim bugün ortaokul ve lise öğrencilerine verildi. İlkadım Rotary Kulübü Başkanı Umur Sakallıoğlu, bu yıl ağırlıklı olarak öfke kontrolü ile ilgili çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Hazırladığımız proje kapsamında öğrencilerle ilgili ilk çalışmayı gerçekleştirdik. Eğitim çalışmalarımız yıl sonuna kadar devam edecek. Bize gelen talepler doğrultusunda devlet okulları ve özel okullarda eğitim çalışmalarını düzenleyeceğiz" diye konuştu. 
Eğitim çalışmasında 'Öfke kontrolü ve şiddetin sonuçları' konusuyla ilgili sunumu Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Yalçın yaptı. Doç. Dr. Yalçın, öfkenin asla bir problem çözme aracı olarak kullanılamayacağını dile getirerek, "Ne çocukla aile arasında ne biriyle toplum arasında ne de çocukla okul arasında sorunların çözümünü sağlayamaz. Asla bir intikam yolu değildir. Birilerini suçlama biçimi olamaz. Başkalarını kontrol etme yöntemi de olamaz" diye konuştu. Öfkenin doğal bir duygu olduğunu da belirten Doç. Dr. Yalçın öfkenin kontrol altına alınmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, "Şiddeti ve öfkeyi öven bir kültür mevcut. Sözler yerine bedensel şiddeti tercih ediyoruz. Bu durumun önüne geçmeyi başarmalıyız" dedi. Eğitim programı yaklaşık 1 saat sürdü.