DİYARBAKIR Doğa Sporları Klubu üyesi 20 sporcudan oluşan kafile, Rize'deki 3 bin 937 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağı zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. Diyarbakırlı sporcular, iniş sırasında da Fırtına Deresi'ndeki parkurda rafting yaptı.
'Çözüm süreci' ile birlikte bölgedeki dağlara tırmanışlar yapan Diyarbakırlı dağcılar, bu kez Karadeniz'deki Kaçkar Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi. Kulüp Başkanı Abdurrahim Ekin, aralarında profesör, avukat, doktor, mühendis, işadamlarının da bulunduğu dağcı sporcular ile birlikte 21 Ağustos tarihinde 20 kişilik bir kafile ile Rize'ye gittiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık İl Temsilciliği'nin 2014 faaliyet programında yer alan Kaçkar Dağı tırmanışı 21-24 Ağustos 2014 tarihleri arasında Rize'deki 3 bin 937 metre yüksekliğindeki Kaçkar Dağı'na zorlu ve başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi. 21 Ağustos sabahı 20 Dağcı ile Diyarbakır'dan yola çıkan kafile aynı gün akşam saat 19.00'da Rize Fırtına Deresi kenarında bulunan kamp alanına varmış ve burada geceyi geçirmiştir. 22 Ağustos sabahı burada çadırlarını toplayan kafilemiz araçlarla 2300 m yükseklikte bulunan Yukarı Kavrun'a varmıştır. Burada bütün kamp malzemelerini alan kafilemiz yaklaşık 4 saatlik bir tırmanış ile 2800 m yükseklikte bulunan Öküz Yatağı Ana Kampı'na vararak burada kamp kurduk. Geceyi burada geçiren Diyarbakırlı dağcılar, 23 Ağustos günü sabah saat 05.00'te zirve tırmanışı için kalkan kafilemiz, havanın sisli olmasına rağmen buzullar bölgesini geçmiş ve 7 saatlik bir tırmanış gerçekleştirmiştir. Zirve dönüşünde 3 saat süren iniş ile ana kampa varan kafilemiz, çadırları toplayıp Fırtına Deresi kenarında bulunan Dağraft tesislerinde tekrar kamp kurmuştur. 24 Ağustos günü 12 kişilik bir ekiple Dağraft öncülüğünde 6 kilometrelik bir parkurda rafting yapan kafilemiz, aynı gün Diyarbakır'a hareket etmiş ve sorunsuz bir şekilde faaliyeti tamamlamıştır."

FOTOĞRAFLI