DİYARBAKIR'da 8 Ocak 2003 tarihinde düşen THY uçağında yaşamını yitiren 75 kişi ölüm havalaanı önünde düzenlenen törenle anıldı.
Diyarbakır'da 11 yıl önce inişe geçtiği sırada düşen THY uçağında 75 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de yaralandı. Facianın yıldönümünde yakınlarını kaybedenler, havaalanı girişinde düzenlenen anma töreninde bir araya geldi. Kazada yaşamını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyan ve mum yakan aileler, fotoğrafların yanına karanfil bıraktı. Kazada oğlu, gelini ve torununu kaybeden 55 yaşındaki Eyüp Kıran, şunları söyledi:
"Kazada doktor oğlumu, gelin ve torunumu kaybettim. Acımız hala aynı tazeliğini koruyor. Ancak, bunun kötü koşullarda meydana geldiğini, bir kısmını doğalda kabul etsek, bir kısmının da bazı nedenlerden kaynaklandığını biliyoruz. En azından uçağın pilotunun bu işe uygun biri olmadığını biliyoruz. Geçmişte Türk Hava Kuvvetleri'nde görev almış biriydi. Balıkesir Ovası'nda kendisinin kullandığı bir otomobilde trafik kazası yapmış 2 saat Susurluk'ta baygın yatmıştır. Sonra mamülen emekliye ayrılmış torpille THY'ye pilot olarak atanmıştır. O akşam İstanbul'dan gelecek olan yolcu sayısı düştüğü için uçağın tipini de değiştirmişler. Fransız tipi uçakla değiştirmişler ve o pilotu da alel acele bu göreve ayarlamışlar. Pilotun bazı ilaçlara bağlı olduğunu da biliyoruz. Biz 75 can kaybettik o pilotu işe alanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk ancak mahkeme takipsizlik kararı verdi. Biz daha sonra AHİM'e başvurduk onun da süreci devam ediyor. Kayıplarımız geri gelmeyecek ama böyle olaylar olmasın diye Diyarbakır'a uluslarası bir hava alanının yapılanması için de çok çaba sarf ettik. Ama hala gerçekleşmiyor. Umudumuz; uçağın düşüş nedeninin tam olarak açığa çıkması."
Konuşmaların ardından gözyaşlarına boğulan aileler dua okuyarak ayrıldı.