ÇOCUKLARI PKK tarafından dağa götürüldüğü gerekçesiyle oturma eylemlerini sürdüren aileler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmek üzere bu akşam Ankara'ya gidiyor. Anneler adına konuşan Gülsen Ölmez, "Meclis'teki partilerin bütününden yardım istiyoruz. Bütün gençlerin evlerine dönmeleri konusunda yasal zeminini oluşturun" dedi.
Diyarbakır'da 19 Mayıs'tan bu yana oturma eylemi yapan aileler, sorunlarına çözüm bulmak için gözlerini Ankara'ya dikti. Eylemin yapıldığı Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda bir aile kalırken, diğer 30 anne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve meclistesi siyasi parti temsilcileriyle görüşüp, sorunlarını anlatmak üzere bu akşam Ankara'ya yola çıkacak. Anneler adına konuşan Gülsen Ölmez, çocuklarının dönmesi için herkesten yardım isteyeceklerini belirterek, şöyle dedi:
PARTİLERİ YANIMIZDA GÖRMEDİK
"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan bu eylem, sürecin muhataplarına daha tarafsız seslenebilmek adına Dağkapı Meydanı'na taşındı. Her seferinde evlatlarımızın zindanda veya dağda olmaması gerektiğini vurguladık. 'Gençler, kimsenin askeri olmayacak, ölmeyecek, öldürmeyecek' dedikçe meşrutiyetini barış, insan hakları ve demokrasiden alıp bu söylemleri bayraklaştıran STK ve partilerin hiç birini yanımızda görmedik. Dişimizden tırnağımızdan artırarak gözümüzden sakındığımız gençlerimizi okusun diye üniversitelere yolladık. 'Bu gençler hükümetin kalekol ve çözümsüzlük politikalarına karşılık dağlara gitti' demekle bu anlamsız dağ romantizmini silahların gömüldüğü bir barış atmosferinde meşrulaştıramaz ve kimseye inandıramazsınız."
BÜTÜN GENÇLER EVLERİNE DÖNMELİ
Ölmez, 'Çözüm süreci'nde gençleri dağa götürenlere tepkili olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Silahların sustuğu, insanların ölmediği bu atmosferde somut ve pratik adımların atılmamasını da eleştirdik, ancak bu tarafsız ve sahici barış çığlığımızı bir tarafa çekip siyasi malzeme yapmaya çalışanlar olduğu gibi manipüle edip değersizleştirmeye çalışanlarda oldu. Ancak, her kesimin yanımızda olduğu bugünlerde barışı sloganlaştıranlar hiçbir zaman yanımızda olmadı. Oysa bu eylem toplumsal ve gerçek  bir barışa evrilmesi noktasında inisiyatif geliştirebilir barış anneleri, asker anneleri ve biz gerçek barışı isteyen annelerin ortaklaşma noktada buluşmasını sağlayabilirlerdi. Diyarbakır'dan başlattığımız bu eylemimizi şimdilik Ankara'ya taşıyoruz. Sürecin muhataplarının ayaklarına kadar gideceğiz. Meclis'teki partilerin bütününden yardım istiyoruz. Bütün gençlerin evlerine dönmeleri konusunda yasal zeminini oluşturun. Ne olur annelerin yüreğindeki bu ateşe bir su dökün."

FOTOĞRAFLI