DİYARBAKIR'da Valilik ve Emniyet Müdürlüğü Muharrem ayı nedeniyle kentin bir çok yerinde vatandaşlara aşure dağıttı.
Diyarbakır Valiliği Muharrem ayı nedeniyle Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulucami önünde düzenlediği aşure dağıtma etkinliğine Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Vali Mustafa Cahit Kıraç ile vatandaşlar katıldı. Ulucamii'nde Kerbale şehitleri için mevlit okunmasının ardından aşure dağıtımına geçildi. Milletvekilleri Eronat, Beyaz ve Vali Kıraç vatandaşlara aşureleri dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Kıraç, birlik beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirterek, "Biz bugünde kardeşliğimiz, sevgimi ve zalimlerin yaptığı zulümlerin sonunun olmadığını göstermek için buradayız" dedi.
BAŞBAKAN HAZIRLIĞI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu kente yapacağı geziyle ilgili hazırlıkların sorulması üzerine Kıraç, "Hazırlıklarımızı yaptık. Sayın Başbakanımız Cumartesi, Pazar günü ilimizde olacaklar. İlimizde kamu kuruluşlarının ve devlet kaynaklı yapılan binin üzerindeki tesisin açılışını hep birlikte yapacağız. Diyarbakır'da Diyarbakırlılarla birlikte kendisini iyi bir şekilde ağırlamak, Diyarbakır'ın gülen yüzünü, insan portresini, iyi bir şekilde sayın Başbakan ve diğer misafirlere sunmak için büyük bir gayret içerisindeyiz yeterli güvenlik önlemlerini de aldık" dedi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de kentin 3 ayrı noktasında vatandaşlara aşure dağıttı. Dağıtıma Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven de katılarak vatandaşlara kendi eliyle eliyle aşure dağıttı. Güven, vatandaşlara 7 bin aşuret dağıttıklarını belirterek, "Vatandaşımızla aşuremizi ve sevgimi paylaşmayı arzu ettik. Bugün hatırlanan hadiseyi, hatırladıkça bir daha böyle hadiseler yaşanmasın arzusuyla biz zaten geleceğe ümitle bakan insanlarız. Özellikle Diyarbakır'ın güzel insanlarının desteğiyle mükemmel bir gün geçiriyoruz. Kuruçeşme ve Bağlar Dörtyol'da genelde kalabalıkları dağıtmak ve durdurmak zorunda olduğumuz yerde bugün aşure dağıttık. O kadar güzel oldu ki, o kadar güzel tepkiler geldi ki, arkadaşlarımızın dağıttığı 7 bin paket 15-20 dakikada tükenmiş. Minibüslere, duraktan geçen vatandaşlara ve esnafa dağıtmışlar. Bu kardeş havasının devamı için ağımızın tadı bozulmasın diye bir araya geldik" dedi.