Canan ALTINTAŞ- Bayram BULUT/DİYARBAKIR, () - MUSTAZAFLAR Cemiyeti Diyarbakır Şubesi dün Lice'nin Darokol Köyü'nde silahlı saldırıya uğrayan Hüda- Par üyesi Mikail Ayık ve ailesine yapılan silahlı saldırıyı, Dağkapı Meydanı'nda düzenlediği ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı bir gösteri ile protesto etti. Sık sık PKK aleyhine slogan atan kalabalık grup, 'Amaç kargaşa taşeron PKK', 'Zalim PKK'ya sessiz kalma, bir gün seni almak için de gelecekler' pankartları taşındı.
Kalabalık grup adına konuşan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Cemil Cahit Ünsal, Darakol Köyü'ndeki silahlı saldırıyı PKK'nın yaptığını söyledi. Ünsal şöyle dedi:
"16 mayıs akşamı PKK'lı çeteler, Lice'nin Darakol Köyünde bir katliam yapmak istediler. Gece yarısı iki araç ile köye gelen eşkıya, jitemvari bir şekilde mütedeyyin bir kardeşimizi evinden alıp, kaçırmaya çalışmış. Bu kardeşimizin karşı koyması ve ailesinden bazı insanların olaya müdahale etmek istemesi üzerine, uzun namlulu silahlarla, aralarında kadınların da olduğu kardeşlerimizin üzerine rastgele ateş açılmış ve saldırı neticesinde 3 kardeşimizi yaralamışlardır."
Başta kendi camiaları olmak üzere bir çok kesimin PKK'dan yıllarca zulüm gördüğünü anlatan Cemil Cahit Ünsal, "Kuruluşlundan günümüze kadar sadece ve sadece şiddetten ve kandan beslenen katil PKK, kuruluş sürecinde kendi fikrinde olan diğer yapıları dahi düşman olarak görmüş ve onlara bile tahammül etmeyerek hepsini katletmiştir. Kana doymak bilmeyen PKK 90'larda ise namlunun ucunu bu sefer mütedeyyin Kürtlere çevirmiştir. 'Ya bize katılacaksınız, ya Kürdistan'ı terk edeceksiniz, yada sizi öldüreceğiz' üçlü dayatmasıyla mütedeyyin Kürtlere baskı uygulamıştır" dedi.
Bir yılı aşkın süredir devam eden çözüm sürecini de eleştiren Ünsal, hükümetin de 'PKK, asker ve polise saldırmasın, halka ne yapıyorsa beni ilgilendirmez' düşüncesinde olduğunu ileri sürdü. Ünsal sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eşkıya PKK, İslami STK'ları bombalıyor, hükümet sağır. Yolları güpegündüz kesip ahkam kesiyor, araç yakıyor, haraç alıyor, hükümet dilsiz. PKK anaların yüreğine ateş düşürerek, dağa çocukları kaçırıyor, köy basıp ihtiyar insanları kaçırıyor. Kadın, yaşlı demeden uzun namlulu silahlarla insanları tarıyor, hükümet kör. Zalim PKK, şımarık oğlan rolünde sağa-sola saldırıyor, hükümet 3 maymunu oynamaya devam ediyor. Tüm kesimlerce iyice bilinmelidir ki, bu çetenin zulümlerinin bir ortağı da bizzat devlettir. Dini mukaddesata, cana, namusa, ırza ve mala olan saldırılara karşı nefsi müdafaa hakkı hem İslam, hem de insani bir haktır. Eğer birileri senin düşüncelerini yasaklama yoluna gidiyorsa, senin de onu savunmaya hakkın vardır."

CA,BB(GG/ESM) (FOTOĞRAFLI)