DİYARBAKIR'da 'Kütüphane Haftası' etkinlikleri kapsamında Dicle Nehri üzerinde bulunan tarihi Ongözlü Köprü üzerinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.
Diyarbakır Valiliği ile İl Halk Kütüphanesi 50'nci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Dicle Nehri üzerindeki tarihi Ongözlü Köprü üzerinde kitap okuma etkinliği düzenledi. Etkinliğe Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra her yaştan yaklaşık 500 kişi katıldı. Halk Kütüphanesi'nden koliler içinde getirilen kitaplar köprü üzerinde katılımcılara dağıtıldı.
Etkinlikte Sezai Karakoç'ın 'Yitik cennet' adlı kitabını okuyan Vali Kıraç, esprili dille öğrencilere, "Kitaplar okunmadan buradan ayrılma olmayacak" dedi. Kıraç, kitabın doğumdan ölüme kadar vazgeçemeyeceği bir alan olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Eğer bu ülkeyi daha müreffeh ülkeler seviyesine çıkarabileceksek bunu ancak eğitim ve bilimsel çalışmalarımızı arttırarak bilim üreterek ürettiğimiz bilgiyi ticaretleştirerek hayata aktararak bu bilgiyi hayatın her alanında kullanarak yaşamamız gerekiyor. Okumadan olmuyor, okumayı hayatımızın bir bütünü olduğu vurgulamak için buradayım. Okuyarak geçen bir ömür temenni ediyorum."

CA,BB(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)