DİYARBAKIR Valisi Mustafa Cahit Kıraç, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ile birlikte kentsel dönüşüm projesinin hızlandırılması için çalışma başlattı.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, merkez Sur İlçesi'nde 2008 yılında kentin tarihi ve manevi değerlerinin gün yüzüne çıkarılması için TOKİ desteğiyle başlatılan ancak henüz tamamlanmayan kentsel dönüşüm projesinin hızlandırılması için TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ile kamu kurum müdürlerinin katıldığı toplantı düzenledi. Vali Kıraç toplantı amacının kentsel dönüşüm alanında başlamış çalışmalarının hızlandırılması olduğunu, bir süreden bu yana çalışmalarda durgunluk görüldüğünü söyledi. Kıraç, proje kapsamında konut yıkımlarının gerçekleştirileceğini bildirirken, "Yarım kalmış bütün çalışmaları hızlandıracağız" dedi.
TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Diyarbakır'da 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında Sur içerisinde bulunan Ali Paşa, Lale Bey ve Cevat Paşa Mahalsi'nde çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, şunları söyledi:
"Yalnız kentsel dönüşüm çalışmaları kolay yürümeyen, aşamaları çok olan vatandaşlarımızla tek tek görüşülmesi gereken bir çalışmadır. Sabırla ilmek, ilmek yapılan bir çalışma mevcut Çölgüzeli bölgesinde rezerve alanlarda konutlarımızı yapmıştık. Bazı vatandaşlarımız taşındı, orada ciddi bir manda talepte gördü. Ancak bunun daha da Diyarbakır'da fazlalaşması için hem Çölgüzeli hem Üçkuyular Bölgesi'nde alternatif planlar yapıp kentsel dönüşümün daha hızlı ve memnuniyeti yüksek noktaya getirip müşterek bir şekilde taşımaya çalışıyoruz. TOKİ olarak Diyarbakır'da şimdiye kadar yapmış olduğumuz 10 bin 727 konut var. Bunun 900 tanesi şehir merkezi ağırlıklı. İki okulumuz Sur ve Yenişehir bölgesinde hizmete açılacak. Ali Paşa Mahallesi'nde 854  hak sahibi var. Bunlar bağımsız olarak 512 tanesiyle anlaşma yapıldı. Konut isteyenlere konut, parasını isteyenlere de para verdik. 19 milyon 554 bin TL'lik şu ana kadar kamulaştırmalarda TOKİ olarak para ödedik. Bazen 1 evden 2 aile çıkabiliyor, biz bunları da hak sahibi durumuna getirdik. Bu da yetmediği gibi konut içerisinde oturan kiracılarda hak sahibi yaptık. Çölgüzeli'nden onlarda konut isteyen konut, para isteyen para aldı. Yeni,  talepler var şimdi yeni talepleri yerine getirmeye çalışıyoruz."