Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın polisler tarafından, kadınlara karanfil dağıtıldı.
Diyarbakır'da İl Emniyet Müdürlüğü ile Genç Liderler ve Girişimciler Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ortak bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde şehrin en işlek 5 noktasında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı kadın polisler tarafından, kadınlara bin karanfil dağıtıldı. Etkinliğe, Diyarbakır Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bayrak ile Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Başkanı Serap Aşıcı da katıldı. Karanfil dağıtılmasından önce kadın polislere hitaben bir konuşma yapan Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bayrak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanmasına neden olan olayla ilgili açıklamalarda bulundu.
"İNSANLIK TARİHİNE MAALESEF BİR POLİS EYLEMİYLE GEÇTİ"
1847 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde eylem yapan dokuma işçisi kadınlara polisin saldırması ve 129 kadının ölmesi olayına değinen Emniyet Müdür yardımcısı Bayrak, "Dünya Kadınlar Günü insanlık tarihine maalesef bir polis eylemiyle, 129 kadının ölmesiyle geçti. Ama demokratik haklar ve özellikle insan yaşamında kadının değerini anlamaya vesile olan bir gün oldu. Gerek dünya, gerek Türkiye sürecinde simgesel olarak bugün sizlerin bu etkinliğiyle en güzel anlamını bulmuş oldu. 129 kadının ölümünde meslektaşlarımızın hatası vardı. Ama bugün 'Cennet annelerin ayakları altındadır' denilen felsefe, biz erkekleri ıslah eden, modernize eden, estetetik kazandıran siz değerli hayat paydaşlarımızın o eylemiyle buraya geldi. Biz çok şükür insanlık tarihinde bunu böyle bir güzelliğe çevirmiş noktada yer aldık. İnsanlık için, kadınlar için, güzellik için iyi dileklerimizi çiçek olarak kadınlara sunacağız. Kadınların öldüğü değil, çiçeğe layık olduğu, çiçek dağıttığı, çiçek aldığı günde bir araya gelmiş güzel bir nesiliz. İnşallah insanlık bu çizgiyi daha iyi bir noktaya götürecek. Sizler bir çiçeksiniz. Sizler mutlu olun. Dağıttığınız çiçekler daha güzel anlam kazansın" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı kadın polisler, caddelerde gezerek Diyarbakırlı kadınlara çiçek dağıttı.

FB(GG/AAA) (FOTOĞRAFLI)