DİYARBAKIR'da, aralarında Mustazaflar Cemiyeti, Memur-Sen, Özgür-Der gibi sendika ve derneklerin bulunduğu 57 sivil toplum örgütünün temsilcileri, cuma namazının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.
Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ndeki Uu Camii'nde kılınan cuma namazının ardından 57 sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 250 kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına protesto etti. Sık sık tekbir getirilen protestoda, 'Soykırıma, vahşete ve siyonist barbarlığa karşı Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız', 'Gazze siyonist katillere mezar olacak. Yaşasın Filistin İslami direnişimiz' yazılı pankart ve dövizler taşındı.
Özgür-Der Diyarbakır Şube Sekreteri Mehmet Deniz, BM-ABD-Siyonist rejim ortaklığı arkasına işbirlikçi rejimleri de alarak insanlığın sessiz bakışları arasında Gazze'de tarihin en korkunç katliamlardan birini gerçekleştirmeye hazırladığını söyledi. Diyarbakırlı Müslümanlar olarak saldırıları kınadıklarını belirten Deniz, "Siyonist barbarlığı, onların aşağılık işbirlikçilerini ve de Müslümanların idare etmeye talip olup da Müslümanlara karşı duygusuz, bu cinayetlere sessiz ve siyonistlere dost olan Müslüman ülkelerin yöneticilerini Allah'a şikayet ediyoruz. Kudüs'ü haçlılardan alan Selahaddin Eyyubin'in torunları olarak bugün de işgal altındaki Kudüs'ün tutsaklığına karşı Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini destekliyoruz. İnanıyoruz ki İslami ümmetinin yüz akı olan Hamas ve Filistinli diğer direniş gruplar, inşallah Gazze direnişini siyonsitlere boğdurmayacaktır. İsrail tarih sahnesinden silininceye kadar, islam çoğrafyasında mazlum halklara zulüm eden despotlar devrilenen kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.
Protestocular, daha sonra dua okuduktan sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI