DİYARBAKIR'da İslami 72 sivil toplum örgütü İslami kurumlara yönelik saldırıları kınayarak, şiddete dur çağrısında bulundu.
Diyarbakır'da 'Kan ve şiddetten beslenenlere dur' başlığı altında 72 İslami sivil toplum örgütü Cuma namazı çıkışı basın açıklaması yaptı. Merkez Sur İlçesi Ulu Cami önünde yapılan basın açıklamasına aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı açıklamada kalabalık sık sık tekbir getirdi.
İslami sivil toplum kuruluşlarına karşı yapılan saldırıları eleştiren Diyarbekir Fetih Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir, şöyle konuştu:
"Özellikle bu topraklar ve bölge halkımız yeterince baskı, şiddet görmüştür. Bölge halkı çatışmalardan yorulmuş, bıkmış ve usanmıştır. Bu halk artık huzur ve sükunet ortamı arzulamaktadır. Bölgemizde aktif siyaset yapan siyasi yetkililer, huzur ve sükunetin temini için siyaset yapmalıdırlar. Fitne ve kaos ortamı oluşturma peşinde olanlara fırsat verilmemelidir. Bu tür saldırılarla, dindar kesimlerin faaliyetleri ve çalışmaları engellenemeyecektir. Tüm yetkili ve etkili olduklarını düşündüğümüz resmi, sivil toplum kuruluşlarını, muhtemel yeni olayları önleyecek önlemler almaya davet ediyoruz."
Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.