DİYARBAKIR'da bir grup işadam Cumhurbaşkanı adayı olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, Cumhurbaşkanlığı yarışında maddi ve manevi destek vereceklerini açıkladı. İşadamları Demirtaş'ın hesabına para yatırmaya başladıklarını belirterek, hedeflerinin 2 milyon lira bağış toplamak olduğunu söyledi. YSK kararlarına göre bir adaya, bir kişi en fazla 9 bin 82 lira maddi yardımda bulunabiliyor.
Diyarbakır'da yaklaşık 100 işadamı bugün düzenledikleri basın toplantısında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, Cumhurbaşkanlığı adaylığında maddi ve manevi destek sağlayacaklarını açıkladı. İşadamları adına konuşan Cabbar Leygara, Türkiye'nin birbirinden bağımsız olmayan demokrasi ve Kürt sorunu olmak üzere, çözümlenmemiş bir çok yapısal sorunu olduğunu ve çözüm arayışları devam ederken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girildiğini söyledi. Leygara, şöyle dedi:
"Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim kampanyasına, maddi ve manevi destek olmak üzere, bölgemizin iş çevreleri olarak bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu doğrultuda maddi ve manevi bir destek kampanyası başlatıyoruz. İlk etapta Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için, Ziraat Bankası'nda açmış olduğu hesaba yasal limitler içerisinde, bireysel bağış yapmaya başladık ve yapmaya da devam ediyoruz. Türkiye'de ekonomide, yasal yaşamda istikrarı isteyenlerin Demitaş'ın etrafında toplanmasını öneriyoruz. Halkın ve iş çevrelerinin çağrımıza duyarlı olacağını inanıyoruz hedefimiz olan 2 milyon TL'nin toplanacağına inanıyoruz."

FOTOĞRAFLI