DİYARBAKIR'da engelli 11 genç İl Jandarma Komutanlığı'nda 1 günlük temsili askerlik görevlerini yerine getirdi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Engelliler Haftası nedeniyle 11 engelli gence temsili askerlik töreni düzenledi. Törene 7'nci Kolordu Komutan Korgeneral Abdullah Recep, Bölge Jandarma Komutanı, Tuğgeneral Necdet Güngör, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay, Başsavcı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, temsili askerlik yapacak engelli gençler ile aileleri katıldı. Törende bedensel ve zihinsel engelli 11 genç askerlik yemini ederek asker selamı verdi. İl Jandarma Komutanı Hilmi Atabay, asker yeminin gençlerin hayatındaki azmini güçlendireceğini belirterek, şöyle konuştu:
"Ant içen silah arkadaşlarım bugün bizim için gurur kaynağımız olmuştur. Burada hep özlemini duyduğunuz askerlik görevini yerine getirmek üzere şanlı bayrağımıza el basarak bizlerin huzurunda güçlü sesinizle haykırarak hiçbir engelin sizin azminizi kıramayacağınızı herkese göstermiş oldunuz."
Konuşmaların ardından komutanlar temsili askerlik yapan engelli gençlere hediyeler verirken, askerler daha sonra aileleri ve komutanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Engelli gençler daha sonra aralarında kadın astsubaylarında bulunduğu askerle halay çekti.

CA(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)