Mehmet TÜRK/ DİYARBAKIR,() - DİYARBAKIR'ın Çüngüş İlçesi'nde bu yıl ilki yapılan ve 350 sporcunun katıldığı Doğa Sporları Festivali'nde sporcular, yaklaşık bin metreden yamaç paraşütü gösterisi yaptı. Dağda bisiklet turu yapan sporcular, daha sonra da Fırat Nehri'nin derinliklerine daldı.
Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü, çözüm sürecinin yarattığı huzur ve güven ortamında, Diyarbakır merkez ve ilçelere bağlı, tarihi ve turistik bölgelere turlar düzenlemeye devam ediyor. Daha önce Çermik İlçesi'ndeki Şeyhandede Şelalesi ile Dicle İlçesi'ndeki Kralkızı Barajı çevresindeki dağlara tırmanan Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü, Çüngüş Kaymakamlığı ve Çüngüş Belediyesi ile ortak, doğa festivali düzenledi.
Cumartesi günü başlayan ve dün sona eren festival kapsamında, Türkiye'nin çeşitli kent ve üniversitelerinden gelen yaklaşık 350 sporcu, Adıyaman ile Diyarbakır'ın Çüngüş İlçesi arasında bulunan Karakaya Baraj bölgesinde hünerlerini sergiledi. İlçe merkezinde, Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel, Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, Diyarbakır Doğa Sporları Kulübü Başkanı Abdurrahim Ekin ve 350 sporcu, ilçe merkezinde kısa bir yürüyüş yaptı. Daha sonra kaymakamlık binası önünde toplanan sporcular, Soma'da yaşamını yitiren madenciler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 
Daha sonra Fırat Nehri'ne hakim tepelerde çadır kuran sporcular, geceyi de bu çadırlarda geçirdi. Cumartesi günü çadırlarını kuran sporcular ilk olarak yaklaşık bin metreden yamaç paraşütü atlayışı gerçekleştirdi. Dicle Üniversitesi Havacılık Spor Kulübü Başkanı Veysel İpek'in ilk atlayışı yaptığı yamaç paraşütü gösterisi nefesleri kesti.
DÖNER- EKMEK YİYİP FIRAT'A DALDILAR
Öğle saatlerinde Fırat Nehri kenarında ekmek arası döner almak için kuyrukta bekleyen sporcular, daha sonra da tüple Fırat Nehri'nin derin sularına daldı. Kaymakam Çelikel de dalgıç elbisesi giyerek, dalgıçlarla Fırat Nehri'ne daldı. Doğa Sporları Festivali, Pazar günü de dağ yürüyüşü, bisiklet turu ve Karakaya Barajı'nın gezisiyle sona erdi.

MT(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)