BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: HİÇ BİR KADINA MÜDAHALE EDİLMEMİŞTİR
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, çocuklarının dağa götürüldüğü gerekçesiyle eylem yapan kadınlara yönelik bir müdahalede bulunulmadığına dair açıklama yaptı. Açıklamada, ailelerin belediye önünde 14 gün boyunca oturdukları, kendilerine karşı herhangi bir nezaketsizliğin sergilenmediği belirtilerek, şöyle denildi:
"Aileler, daha sonra basın açıklaması yaparak kendi istekleri ile eylemlerine son vermişlerdir. Bu, basın kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından da izlenip kamuoyuna duyurulmuştur. Bazı çevrelerin iddiaları gerçek dışıdır. Belediye görevlileri hiçbir kadına müdahale etmemiştir. İddialar tamamen yalan, iftiradır. Belediyeye yönelik bilinçli bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi diğer tüm belediyeler gibi bir hizmet kurumudur. Tahrik edilerek, provokatif bir takım çabalarla siyasi tartışmaların içine çekilmek isteniyor."
Siyasi sorunları çözmesi gereken kurumun siyaset kurumu olduğu ve bununda başta iktidar partisi ve Başbakan olduğu belirtilen açıklamada, "Biz bir hizmet kurumuyuz, görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir maksatlı, provokatif girişimin ve açıklamanın amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz" denildi.

FA(GG/İD)