DİYARBAKIR'da, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci dönem süt dağıtımı Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın da katıldığı törenle başladı. Diyarbakır'da 'Okul Sütü' projesi kapsamında, bin 119 okulda eğitim gören 179 bin öğrenciye süt dağıtılacak.
Vali Mustafa Cahit Kıraç, merkez Yenişehir ilçesindeki 5 Nisan İlkokulu'nda Okul Sütü projesi kapsamında süt dağıtımını başlattı. Bir süre çocuklarla sohbet eden Vali Kıraç, daha sonra öğrencilere süt dağıttı. Görevlilerden kendisi için de süt alan Vali Kıraç, öğrencilerle birlikte süt içti. Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Kıraç, çocuklara ikinci yarıyılda başarılar dilemek ve süt dağıtımını gerçekleştirmek için hazır bulunduklarını belirterek, "Diyarbakır'da bin 119 okulda toplam 179 bin öğrenciye bir yıl boyunca sömestir sonuna kadar haftada üç gün sütleri dağıtacağız. Öğrencilerimiz bundan istifade etsinler. Şu an onların gelişme çağları, bu gelişme çağlarında daha çok kalsiyum ihtiyaçları var. İyi beslenmeleri ileriki yaşlarındaki genetik olarak olgunlaşacak yapılarında kendilerini uzun süre sağlıklı yaşamalarını getirecektir. Bunu hatırlatmak ve süt ile ilgili duyarlılığı arttırmak için hem tarım il müdürlüğümüz hem de halk sağlığı il müdürlüğümüz sütün insan yapısı üzerindeki etkisini ve protein değerini içerdiği mineralleri kendilerine detaylı bir şekilde anlattık" dedi.
Geçtiğimiz yıllarda meydana gelen bazı çocuklardaki reaksiyonlara da değinen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Bütün arkadaşlarımız numunelerini alıyorlar. Tabii ki bazı bünyelerde dokunma yapabilir, ona da arkadaşlarımız bakıyorlar. Bir sorun olmaması için hem sağlık hem tarım ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz konu ile ilgili yakından ilgileniyor"diye konuştu.