DİYARBAKIR Valisi Mustafa Cahit Kıraç, son günlerde kent merkezinde elektirik kesintilerinin sık sık yaşanması karşısında DEDAŞ yetkililerine çağrıda bulunarak, "Eksik yatırımlarını tamamlasınlar, vatandaşlarımızı enerjisiz bırakmasınlar" dedi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gönderilen 1500 eşofmanının öğrencilere dağıtımını yaptı. Merkez Kayapınar İlçesi'ndeki TOBB İlkokulu'ndaki 60 öğrenciye eşofmlarını veren Kılıç, onlarla bir süre sohbet etti. Etkinliğin ardından konuşan Vali Kıraç, son günlerde elektriklerin kesilmesi üzerine halkın tepki gösterdiği DEDAŞ yetkililerine çağrıda bulunarak, "İlgililerle görüşüyorum. Özellikle son yıllarda alt yapı bakımı yapılmadığı için kesintiler ondan kaynaklanıyor. Tabi kış aylarında tüketim de arttı. Bu yapı bunu kaldırmıyor. DEDAŞ yetkilileriyle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Mutlaka bu işe çözüm bulmaları gerekiyor. Onların da ifade ettikleri, 'tüketim arttı, kayıplarımız çok.' Kayıp, kaçak oranlarını aşağı çekmek için ek gayret sarf etsinler. Özellikle vatandaşlarımızın buna özen göstermesini, tüketimde israfa gitmeden, kayıp-kaçak oranlarını arttırmadan, bir taraftan hizmetlerini alsın, bir tarafatan da kullandıkları elektiriklerinin bedellerini ödemesi gerekiyor" dedi.
Hiçbir şekilde elektirik kesintilerini normal karşılamadıklarını ifade eden Kıraç, "Bu kış şartlarında, modern çağda enerjisiz olmaz. İnsanlarımız tüketimlerini mutlaka karşılamak durumundalar. Takip ediyoruz. İnşallah kısa sürede bu eksiklikler giderilir. DEDAŞ'a bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Bu konu üzerinde hasassiyetle dursunlar. Eksik olan yatırımlarını tamamlasınlar, vatandaşımız elektiriksiz, enerjisiz kalmasın. Elektiriksiz yaşam bu şartlarda olmuyor" diye konuştu.
'POLİSİN ÖLÜMÜ İNTİHAR OLARAK GÖRÜLÜYOR'
Diyarbakır Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Çetin Özkan'ın dün ölümüyle ilgili bir soruya Vali Kıraç, "Şu an bana verilen bilgilerde intihar olarak görülüyor. Adli bir süreçten de geçiyor. Otopsisi yapılmıştır. İnceleniyor, onun şuan için tam olarak bir şey diyemem" diye cevapladı.