Mehmet TÜRK- Bayram BULUT / DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi  eski Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Demirbaş tarafından kurulan, her din ve etnik kimlikten kişileri bünyesinde barındıran Kırklar Meclisi, çözüm sürecine destek için Papa Franciscus'u ziyaret edecek. Papa'nın randevu taleplerini kabul ettiğini belirten Abdullah Demirbaş, 14 mayıs günü gerçekleşecek ziyarette Türkiye'de oluşan çözüm sürecine, barışa, hoşgörüye, sevgi ve saygıya dayalı kararlılıklarını belirtip, Papa'dan dua isteyeceklerini söyledi.
Papa Franciscus, Diyarbakır'da geçen yıl içinde Ermeni, Keldani kiliseleri ile bir cami, Alevi ve Yezidi Evi'nin yer aldığı Kültürler Sokağı Projesi'ni hayata geçiren Sur eski Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ın randevu talebini kabul etti. Abdullah Demirbaş, 14 Mayıs'ta Ortadoğu'nun en büyük Ermeni Kilisesi olarak bilinen Surp Giragos Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Ergün Ayık, Süryani Meryem Ana Kilisesi Başkanı Can Şakarer, Keldani Kilisesi Vakfı Başkanı Yusuf Karadayı, Türkmen Alevi Dedesi Hasan Baykut, Din Adamları ve Yardımlaşma Derneği (DİAY-DER) Başkanı Zahit Çiftkuran, Bokark Şeyhi Nakşi Sayar, Şeyh Said'in torunu Muhammed Akar ve Duhok Belediye Başkanı Şevket Muhammed Osman'la birlikte İtalya'ya gidecek.
'DUASINI İSTEYECEĞİZ'
Abdullah Demirbaş, Diyarbakır'ın farklı renkli çiçeklerinden, farklı kokulardan oluşan bir demetle Papa'yı ziyaret edeceklerini, her inancın, her halkın, her felsefenin kendi farklılığıyla birbirini var ettiği bir sistem olarak gördüklerini belirterek şöyle dedi:
"Bunları dünyaya anlatmak için Türkiye'den ilk Papa'yı ziyaret eden heyet olarak gideceğiz. Amacımız, Diyarbakır'dan, bölgemizden oluşturduğumuz birlik ve bir arada yaşama çabasını barış ve hoşgörü modelini Diyarbakır'dan Ortadoğu'ya, Türkiye'ye ve dünyaya anlatmaktır. Aslında demokrasi için önemli bir model olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu heyetimiz Kırklar meclisimizin kararıyla bir temsili heyet oluşturarak oraya gidecek. Türkiye'de oluşan çözüm sürecine, barışa, hoşgörüye, sevgi ve saygıya dayalı çözüm sürecine dayalı kararlılığımızı belirtip duasını istediğimizi söyleyeceğiz. Ayrıca sayın Papa'yı Diyarbakır'a davet edeceğiz."
MT,BB(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)