TÜRKİYE Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, 2013 yılında ilk defa yurt içinden toplanan kurban vekalet sayısının yurt dışından fazla olduğunu söyledi. Önceki yıla oranla vekalet sayısında yüzde 59 artış olduğunu belirten Palakoğlu, "Bu yıl vekaleten kurban sayısında 100 bin ve üzerini hedefledik" dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) faaliyetleri düzenlenen toplantı ile Kayseri Müftülüğü çalışanlarına anlatıldı. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına, Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı Mazhar Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ile Müftülük görevlileri katıldı. Toplantıda vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, tüm illerde bir erkek bir de kız yurdu yapmak zorunda olduklarını belirterek, "Bunu yapmak zorundayız. Çünkü önemli bir ihtiyaç" dedi. 
Bugüne kadar 220 binin üzerinde öğrenciye burs verdiklerini de kaydeden Palakoğlu, 2013-20014 eğitim öğretim yılında da 15 bin öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Burs konusunda her yıl ortalama 70 bin başvuru olduğunu dile getiren Palakoğlu, imkanlar ölçüsünde bu konuda da ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlattı. Doğal afetler, savaş gibi nedenlerden ötürü zarar gören dış ülkelerdeki Müslümanlara da yardım elini uzattıklarını belirten Palakoğlu, bu kapsamda Suriye’ye de 13.6 milyon TL’lik yardım yaptıklarını, ayrıca Türkiye’ye sığınan 10 bin Suriyeli çocuğa da eğitim verdiklerini de ifade etti. 
Kurban Bayramı’nda vekaleten kurban hizmetine de önem verdiklerini ve bu işi 21 yıldan bu yana yaptıklarını söyleyen Palakoğlu, 2013 yılında önceki yıla oranla vekalet sayısında yüzde 59 oranında artışın olduğunu da belirterek, şöyle konuştu:
 "2013 yılında ilk defa yurt içinden toplanan kurban vekalet sayısı yurt dışından fazla oldu. Vekaletle kurban kesimi konusunda yurt dışından 2013 yılında 42 bin 403, yurt içinden ise 46 bin 624 katılım oldu. Bunun yanında Türkiye’den katılıp kurbanını yurt içinde kestirmek isteyenlerin sayısı 8 bin 194, Türkiye’den katılıp kurbanını yurt dışında kestirmek isteyenlerin sayısı ise 38 bin 430’a ulaştı. Toplamda vekalet sayısı ise 2013 yılında 89 bin 27 olarak ortaya çıktı. Biz bu yıl bu rakamı daha da arttırmak istiyoruz. İlk etapta bu yıl 100 bin ve üzerini hedefledik. Diyanet mensuplarımızın gayretleri ile de bu sayıya ulaşacağımızı ve ihtiyaç sahiplerini sevindireceğimizi umuyoruz. Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var."

CZ(OE/İD) (FOTOĞRAFLI)