DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bugün maden faciasının yaşandığı Soma'daki Ulu Cami'de düzenlenecek iftar programı öncesi Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Hasan Kamil Yılmaz ile birlikte Soma İlçesi'nde maden işçileriyle iftara katılmak için Manisa'ya geldi. Diyanet İşleri Başkanı Gülmez, Soma İlçesi'ndeki katılacağı program öncesinde Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti. Ziyarette Gülmez'e Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan da eşlik etti.
Acıları paylaşmak için Soma'ya geldiklerini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, "Bir iftar sofrasında buluşarak onların acısını unutmadığımızı onlarla birlikte olduğumuzu ifade etmek için geldik. Bu tür acıları bir daha yaşamayalım. Ramazan bizim birinci gündemimiz. Allah'a hamdolsun her sene kalplerimizi yeniden buluşturan, birleştiren, bize yeniden kaybettiğimiz değerleri kazandıran ramazanımızı yaşıyoruz. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 'Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın' başlığı altında bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Hem modern zamanların yalnızlığı diye adlandırabileceğiz kalabalıklar içerisinde yalnız kalan insanlarımız varsa onlara sahip çıkmalıyız. Hem de ülkemize sığınan mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere kısaca kendisini yalnız hisseden her kardeşimize ramazanın manevi ikliminde sahip çıkma, bu şekilde unutulmuşları terkedilmişleri ortadan kaldırmaya bir vesile olarak kabul ediyoruz. Milletçe inşallah huzurlu bir ramazan geçirir, huzur ve barış içinde bir bayrama ulaşırız" diye konuştu.
"SOMADA MANEVİ İKLİM OLUŞTU"
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Soma faciasının acılarının paylaşarak azalacağını belirterek, "Soma'daki madenciler için sizin burada olmanız gerçekten çok anlamlı. Milletimiz acıları saracak, paylaşacak. Tüm kurumlarımızı Soma etrafında bütünleşmiş görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. Orada bir manevi iklim oluşmuş durumda. Herkes elinden geldiği kadar o yarayı sarmaya gayret ediyor. O manevi ortam olayı istismar edenlere de müsaade etmiyor. Gerçekten orada şehitlerin manevi halleri bizi koruyor. Somalılar gelenlere kucak açıyorlar. İstismara müsaade etmiyorlar. Bu olay madencilikte milat olacak" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Bektaş ile bir süre sohbet eden Diyanet İşleri Başkanı Gülmez, Soma'ya hareket etti.
FOTOĞRAF