5 MİLYON TL'LİK YATIRIM
Ordu'nun Cumhuriyet mahallesinde hizmete giren Hafızlık Kur'an Kursu'nun açılışına Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu ve vatandaşlar katıldı. İl  Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, 5 milyon TL'ye mal olan bina ile ilgili olarak 1.5 milyon TL borç olduğunu, hayırsever vatandaşların katkılarıyla bu çalışmayı yaptıklarını belirterek destek istedi.
Görmez, Diyanet olarak binanın borcunun ödenmesi için katkı sağlayacaklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kuran hizmetini yürüten 15 bini aşkın bina olduğunu, bu binaların neredeyse tamamını hayırseverlerin yaptığına dikkat çeken Prof.Dr.Görmez, "Sadece bu binaları değil bütün camilerimizi, bütün mescitlerimizi, bütün Kur'an kurslarımızı hatta üstüne vazife olmadığı halde müftülük binalarımızın da yüzde 80-90'ını hayırsever halkımız yapmıştır. Ben şahsınızda ülkemizin bütün hayırseverlerine gösterdikleri bu yüksek teveccühden dolayı en kalbi şükranlarımı diliyorum" dedi.
Prof.Dr.Görmez, arıların yeryüzünün en büyük nimetini yapmak için Allah tarafından gövlendirildiğini, ancak, insanların servetlerini arttırmak, mal ve mülk uğruna arılara müdahale ettiklerini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Görmez, binanın yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlara da teşekkür plaketi verdi. Başkan Prof.Dr.Görmez, Vali Çiftçi ve beraberindekiler daha sonra dualarla kurdele keserek binanın açılışını gerçekleştirdi. Zemin katta asansöre binerek 6'ncı kata çıkmak isteyen Prof.Dr.Görmez, asansörün kalabalık nedeniyle hareket etmemesi üzerine merdivenleri yürüyerek çıktı. Başkan Mehmet Görmez daha sonra karayoluyla Giresun'a hareket etti.