DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Gazze'ye yapılan saldırılarla ilgili olarak, "Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların, mağdurların, umut bağladığı bir millet var, o da sizsiniz. Onun için birliğimizi ve beraberliğimizi daha güçlü hale getirmek için çalışmalıyız" dedi.

İl Müftülüğü tarafından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Sosyal Tesisleri'nde iftar programı düzenlendi. Programa, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in yanı sıra Sivas Valisi Alim Barut, vali yardımcıları, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, şehit aileleri, gaziler, sevgi evlerinde kalan çocuklar, kentte yaşayan mülteciler ve din görevlileri katıldı. İlahi dinletesi ile başlayan programda akşam ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açan davetliler daha sonra dua etti.

"İFTAR SOFRASINA ACILARLA OTURUYORUZ"

Yemek sonrasında konuşan Prof. Dr. Mehmet Görmez, her Ramazan ayını buruk yaşadıklarını ifade ederek, "Tabi bizler burada güzel iftar sofralarında neşeyi, huzuru, sevinci birlikte paylaşırken, birbirimizin yüzüne bakarak tebessümlerimizi paylaşırken, bizimle bu sevinci paylaşamayan İslam coğrafyasında gerçekten acılar içerisinde kıvranan kardeşlerimiz var. Onları unutmamamız gerekiyor. Son yıllarda üzülerek belirteyim, her Ramazan'a buruk giriyoruz. Her zaman acıyla giriyoruz. Her iftar sofrasına acılarla oturuyoruz. Onun için dualarımızda öncelikle, rabbimiz dünyanın neresinde olursa olsun Irak'ta, Suriye'de, Afrika'da, Asya'da bizimle aynı iftar sevincini paylaşamayan bütün kardeşlerimize bir an önce hak, özgürlük, adalet çerçevesinde şefkat ve merhamet lütfetsin. Ve bir an önce içinde bulunduklar o kötü halden kurtulmalarına ramazanı, iftarı, teravihi, kadir gecesini, bayramı vesile kılsın diye dua ediyoruz" dedi.

"MAZLUMLAR, SİZLERE UMUT BAĞLIYOR"

Prof. Dr. Görmez daha sonra Gazze'ye yapılan saldırılara değinerek, "Bir kaç gecedir Gazze'ye zalimce saldırdılar yapıldı, hep beraber izliyoruz. 25 tane masum çocuk evlerinde uykularındayken bir sahur vakti tepelerine binen bombalarla katledildi. Bunları bütün dünya izliyor. Hepimiz gerçekten bu konuda son derece üzgünüz. Onun için cenabı hak bütün bu İslam coğrafyasına yeniden barışı, huzuru, adaleti, şefkati, merhameti lütfetsin diye dua etmeliyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların, mağdurların, umut bağladığı bir millet var oda sizsiniz. Onun için bizim bunu dikkate alarak, birliğimizi beraberliğimizi daha güçlü hale getirmek için çalışmalıyız. Dünyada büyük sorunlar var. İslam dini ve İslam ümmeti tarihini en zor süreçlerinde geçiyor. Tekrar söylüyorum, bütün bu dünyalarda ne kadar mazlum, mağdur varsa umut bağladığı bir millet var. O da sizsiniz" diye konuştu.

"KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMELİYİZ"

Daha sonra birlik ve beraberlik mesajları veren Görmez, "Bizim, farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek, asla farklılıklarımızı bir ayrıştırmaya dönüştürmeden, müslüman kimliğimizin ve islama mensubiyetimizin üstüne hiç bir şeyi çıkarmamalıyız. Bir ırka mensubiyeti, bir kabileye mensubiyeti, bir cemaate, bir mezhebe, bir meşrebe mensubiyetimizi islama olan, sevgili peygamberimiz Muhammed Mustafa'ya olan mensubiyetimizin üstüne asla çıkarmamalıyız. Ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz" dedi. Yetimlere ve mültecilere sahip çıkılmasını gerektiğini de belirten Prof. Dr. Görmez iftar programı sonrasında karayolu ile Ankara'ya gitti.

FOTOĞRAFLI