Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez,  "İslam bir yoldur, durak yada mevzi değildir. İslam bir yerde yaşanmış ve orada kalmış bir durak değildir, bir yoldur" dedi.
Vuslat Platformu'nun Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Abant Palace Otel'de düzenlediği "Kimlik krizi ve kültürel değişim" konulu sempozyum Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in katıldığı kapanış oturumuyla sona erdi. 3 gün süren sempozyumun kapanışında salonu dolduran katılımcılara seslenen Görmez, "Din kimlik ilişkisini sağlıklı kurabilmek için değişim ile din arasındaki ilişkiyi doğru tespit etmek gerekiyor. Sabitelerle değişkenler doğru tespit edilmediği zaman, sabiteleri değiştirmeye çalıştığımız zaman dinin genleriyle oynarız. Değişkenleri sabitelere dönüştürdüğümüz zaman dini yaşanmaz hale getiririz. Cenab-ı hakkın kutsal kabul etmediği her şeyi kutsal kabul edip dinin içerisine koyduğumuz zaman kültürler, gelenekler, göreneklerle iç içe geçtiği zaman en büyük problem orada başlar. İslam bir yoldur, durak yada mevzi değildir. İslam bir yerde yaşanmış ve orada kalmış bir durak değildir, bir yoldur" diye konuştu.
Somali'den 6 bin çocuğun Türkiye'ye gelmek için müracaatta bulunduğunu söyleyen Görmez, şöyle konuştu:
"2-3 gün önce Somali'de bir kardeşimiz katledildi. Daha önce 70 tane çocuk öldürüldü. Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye'ye bin tane Somalili çocuk getirdi. Buraya gelmek isteyen çocuk sayısı 6 bin. Ama bin kişilik kontenjanımız var. Mülakat yapılan yere gelen bir çocuk vücuduna bomba bağlayıp patlattı ve 70 çocuk öldü. Bu kişi Medine İslam Üniversitesi'nden tahsilli bir genç çıktı. İnsan yetiştirme düzeneklerimizi, alim yetiştirme düzeneklerimizi gözden geçirmeyecek miyiz"
Sempozyumun sona ermesinin ardından Görmez, mescide dönüştürülen toplantı salonunda katılımcılarla birlikte Cuma namazı kıldı.

MY,TB(MÇ/AK) (FOTOĞRAFLI)