Enver ALAS/İSTANBUL, () DEVRİMCİ  İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ile DİSK yöneticileri, İsrail'in Gazze'de başlattığı operasyonları İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto etti.
Kani Beko başta olmak üzere DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve DİSK'e bağlı sendikaların temsilcilerinin de aralarında olduğu yaklaşık 50 kişilik grup, ellerinde, 'Filistin'e özgürlük! Filistin halkı yalnız değildir' yazılı büyük bir pankartla kortej halinde Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önüne geldi. Polis, konsolosluğun bulunduğu plazanın önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Grup, 'Diren Filistin işçiler seninle', 'Her yer Filistin, her yer direniş', 'Katil İsrail, Filistin'den defol' şeklinde sloganlar attı.

Burada bir konuşma yapan Kani Beko, alınan yönetim kurulu kararıyla DİSK'e bağlı sendikaların Türkiye genelinde İsrail'in saldırılarına tepki göstereceklerini söyledi. İsrail'in Gazze'de çoluk çocuk demeden Filistin halkına yaptığı saldırıları kınadığını belirten Beko, bugün ve bugünden sonra 'Katil İsrail Gazze'den elini çek' diye meydanlara çıkacaklarını ifade etti.

 Konuşmasının ardından DİSK Yönetim Kurulu adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Kani Beko, şunları söyledi:

"İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda yüzlerce Filistinli yaşamını kaybetti. İsaril Devleti tarihinde daima yaptığı gibi bir kez daha sivilleri hedef aldı, yüzlerce insan öldürüldü, yaralandı, binlercesinin ocaklarına ateş düştü. İsrail devleti plajda oyun oynayan çocukları bombalayacak kadar gözü dönmüş bir şiddet ile kan dökmeye devam ediyor. İsrail işgali ve kuşatması Filistin halkına çok ağır bedeller ödetti. Milyonlarca Filistinli ülkesinden uzakta mülteci olarak yaşıyor. Filistinlilerin neredeyse üçte ikisi işsiz, yarısından fazlası günde 2 dolardan az bir gelirle yaşamını sürdürmeye çalışıyor. İsrail devletinin kontrol noktainsanlar aşağılanarak bekletiliyor, işkence yapılıyor, kurşunlanıyorlar. Tüm bu insanlık dışı eylemler başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin desteği ile hayata geçiriliyor. Bu nedenle Filistin'de İsrail'e 'dur' demek, bölgedeki emperyalist saldırganlığa 'hayır' demektir. Onurlu Filistin halkının yanında olmak, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının safında olmaktır."

İSRAİL'E YAPTIRIM UYGULANSIN TALEBİ
Gazze'de yaşanan katliamın ardından Türkiye'nin İsrail'e somut yaptırım uygulanmasının talep edildiği açıklamada, "Türkiye Cumhuriyetini yönetenlerin İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik ilişkileri aynı biçimde sürdürmekteki ısrarını kınıyoruz. Türkiye bir an önce İsrail ile tüm askeri anlaşmaları iptal etmeli, Ortadoğu halklarına karşı kullanılan askeri üstler kapatılmalıdır. Filistin halkına sesleniyoruz; diren Filistin, yalnız değilsiniz. Türkiye'de işçiler, özgür ve demokratik bir Filistin kurulana kadar sizinle birlikte olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAF)