Elif DEMİRCİ/ İZMİR, () - DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de 'Kumral Devrimci' pankartlarıyla karşılanacak olmasına tepki gösterdi. Sarı, "Devrimcilik her yiğidin harcı değildir. Başbakan karşı devrimcidir. İşçi emek düşmanı AKP’ye İzmir’den oy yok" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 16 Mart Pazar günü yapacağı İzmir mitingi önce AK Parti’den Karabağlar Belediye Meclis üyesi adayı olan DİSK eski Ege Bölge Temsilcisi Azad Fazla, üzerinde 'Kumral Devrimci İzmir’de' yazılı 580 pankartı kentin işlek caddelerine koydu. Pankarta CHP’nin yanı sıra DİSK de tepki gösterdi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, böyle bir devrimci tanımadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Devrimcilik her yiğidin harcı değildir. Bu hükümet döneminde karşı devrim yapılmıştır. Kumral devrimci denilen kişi, bu ülkede Mayıs’ta başlayan Gezi olaylarında sekiz kişinin canına mal olan polisleri kahraman yapan kişidir. Devrimci oysa, biz onu tanımıyoruz. Antidemokratik yasalarla sendikal örgütlenmeyi zorlaştıran ve uluslararası normlarda sendikal hak vermeyen 'kumral devrimci'yi tanımıyoruz. Bu ülkenin gerçek devrimcileri, 68 kuşağıdır. Denizler, Mahirler’dir. Kentsel dönüşümü ranta çeviren, yolsuzluğa batmış, işçi düşmanı iktidar partisine asla oy vermeyeceğiz. İzmir’de üzerinde 'işçi emek düşmanı AKP’ye İzmir’den oy yok' yazılı 25 bin afiş ve 250 bin bildiri bastık, onları dağıtıyoruz."

ED(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)