Tahsin GÜNER - Muhammet BAYRAM / ANKARA,()  - TÜRKİYE Kamu-Sen üyeleri Musul'da yaşanan konsolosluk baskının ardından kaçırılan elçilik görevlilerinin hala kurtarılamamasını Dışişleri Bakanlığı önünde protesto etti. Grup üyeleri, bakanlık duvarına siyah çelenk bırakarak, ağızlarını siyah kurdele ile bağladı.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri geçtiğimiz ay Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyeleri tarafından Musul'da Türk konsolosluğuna yapılan baskınla kaçırılan elçilik görevlileri için Dışişleri Bakanlığı önünde eylem yaptı. Olayı protesto eden dövizler taşıyan grup üyeleri, yayın yasağına dikkat çekmek için ağızlarına siyah kurdele bağladı. Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatı Sekreteri Fahrettin Yokuş, basın açıklamasını konuşmadan kâğıda yazarak yaptı. Yokuş şunları kaydetti; "Değerli basın mensupları bildiğiniz gibi 49 elçilik görevlimizle ilgili konuşma yasağı var. Konuşmayın diyorlar. 49 devlet görevlisi IŞİD denilen katillerin elinde. 37 gün olmuş hükümet görevlilerini kaderi ile baş başa bıraktı. Türkiye itibar kaybediyor. IŞİD terör örgütüne gücü yetmiyor mu yoksa IŞİD ile hükümet dayanışma içinde mi? IŞID örgütüdür demeyenleri kınıyoruz. Türkmenler kan ağlıyor neredesin? 49 devlet görevlisi nerede, ölü mü diri mi? Cevap ver. Susma, susturma. Dışişleri Bakanı neredesin, hangi âlemde keyif çatmaktasın? Hani büyük ülkeydik. 37 gün uyuyan yöneticilerin başında olduğu bir ülkeye büyük ülke denir. Yazıklar olsun size, sizin gibi devlet görevlilerine. İstifa etmek gibi bir erdemliği ömrünüzde bir defa gösterin Davutoğlu Efendi. Değerli basın mensupları suskunluğumuz korkumuzdan değil. Sorumsuz yöneticileri belki bu yolla sorumluluk hissettirebilmek içindir."

Açıklamanın ardından Dışişleri Bakanlığı girişine üzerinde 'Musul'da 49 konsolosluk görevlimizi kaderine terk edenleri kınıyor ve istifaya davet ediyoruz' yazılı siyah çelenk bırakan grup üyeleri olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI