DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Suriye'nin Kesep bölgesinde yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Bakanlık, bu ülkede son 3 yılda rejimin halkın meşru taleplerini bastırma çabasıyla uyguladığı benzersiz şiddet ve vahşetten kurtulmaya çalışan Suriye halkına hiçbir ayrım gözetmeksizin kapılarını açan Türkiye'nin, son olarak Kesep ve çevresindeki çatışmalardan etkilenen tüm sivillere yardımcı olmaya çalıştığı ifade edildi.
Bakanlıktan şapılan açıklamada, Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni Cemaati ile sürecin başından bu yana yakın işbirliği yürütüldüğü belirtilirken şöyle denildi:
"Kesep bölgesindeki gelişmeleri en başından beri insani mülahazalarla yakından takip eden ülkemiz, sivil halkın zarar görmemesi için gereken tedbirleri süratle almış, bu yönde Birleşmiş Milletler'e de bilgi verilmiştir. Ülkemize gelmeyi arzu edebilecek Kesep bölgesinde yaşayan Ermenilerin rahat edebilmesini teminen de Türkiye Ermenileri Patrikliği ve Ermeni Cemaati ile sürecin başından bu yana yakın işbirliği yürütülmektedir. Bu çerçevede geçtiğimiz haftadan beri ülkemize gelenlere ilaveten, 18 Suriye Ermenisi daha 5 Nisan akşamı itibariyle Yayladağı sınır kapısından giriş yapmış, yerel makamlarımızın gözetiminde ve Türkiye Ermenileri Patrikliği'nin bilgisi dahilinde Hatay Vakıflı köyündeki soydaşlarının yanına yerleştirilmişlerdir. Konuklarımızın tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için önlemler alınmıştır."

(HT/İD)