DİYARBAKIR Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonu ve sonrasındaki gelişmelerle bağlantılı olarak piyasalarda çalan tehlike çanlarının ülke kalkınmasına ara verdirecekmiş gibi gözüktüğünü belirterek, "Geldiğimiz noktada devlete paralel yapılanmalar ve hükmetme iştahı ülkeyi hiç de doğru bir yere doğru götürmüyor" dedi. Baysal, yaşanan çatışmalara Kürt siyasetinin ise seyirci kalmakla yetindiğini ve tartışmanın hukuk düzeyine çekilmesi temennisinde bulunmakla yetindiğini söyledi.
Diyarbakır'da 2013 yılının faaliyet raporunu basın toplantısıyla açıklayan DİSİAD Başkanı Burç Baysal, 17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk operasyonu ve sonrasındaki gelişmelerle bağlantılı olarak piyasalarda çalan tehlike çanlarının ülke kalkınmasına ara verdirecekmiş gibi gözüktüğünü söyledi. Geldiğimiz noktada devlete paralel yapılanmalar ve hükmetme iştahının ülkeyi hiç de doğru bir yere doğru götürmediğini söyleyen Baysal, "Evet hukuk herkese lazım. Bunun içindir ki 2011 Temmuz'undan beridir sivil ve her kesimi kapsayacak demokratik bir anayasa yapılmasını ısrarla savunduk. Bu Mecliste bu işi engelleyenleri er ayda geç tarih yargılayacaktır" dedi.
BARIŞ SÜRECİ SEKTEYE UĞRATILMAMALI
Mevcut hükümetin hem 17 Aralık operasyonu, hem de daha sonraki süreçte olup bitenleri ortaya çıkarıp varsa suçluları yargıya bir an önce sevk etmesi gerektiğini söyleyen DİSİAD Başkanı Burç Baysal, şöyle konuştu:
"Bunun yanında ekonomik anlamda ziyana uğramama adına bir an önce önlemler alınıp bu işlerin faturası halka ve iş insanlarına çıkartılması önlemelidir. Siyasetin doğru zemine oturtulmasını sağlayacak kararlar acilen alınmalıdır. Avrupa Birliği yolunda gösterilen çabalar daha da arttırılarak devam ettirilmelidir. Müzakerelerde tıkanıklığa neden fasıllar için gerekli düzenlemeler hızla tamamlamalıdır. Kürt sorununun çözümü için başlatılan barış süreci sekteye uğratılmamalı."
"KÜRTLER, HÜKÜMET-CEMAAT ÇATIŞMASINI SEYRETMEKLE YETİNİYOR"
Açıklamadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan DİSİAD Başkanı Baysal, yaşanan Hükümet-Cemaat tartışmalarına Kürt siyasal hareketinin nasıl baktığı ile ilgili bir soru üzerine, "Kürtler, Gezi olaylarının ilk başında içinde yer almış, sonra desteğini azaltmıştı. Şimdi yaşananları izlemek ile yetiniyorlar. Tartışmaların hukuk düzeyine çekilmesi için temennilerde bulunuyorlar" dedi.

SS-FA(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)