Cem TURSUN / İSTANBUL, () Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin verilen kararın Yargıtay tarafından kısmen bozulmasının ardından 18 sanığın yargılandığı davanın 8. duruşması öncesi adliye önünde eylem yapıldı. "Hrant'ın Arkadaşları" grubu dava öncesinde adliye önündeki alanda toplandı. "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz" yazılı pankart açan grup adına açıklamayı ünlü yönetmen Onur Ünlü yaptı. Eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

"DEVLETİN O KOCA VE AĞIR KAPISI BİR PARMAK ARALANDI"
Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında 9 kamu görevlisi hakkındaki "kovuşturmaya yer olmadığına" dair kararın kaldırılmasına değinen Onur Ünlü, "7 yıllık bir mücadelenin ardından devletin o koca ve ağır kapısı bir parmak aralandı. Şimdi beklenen eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, eski İstanbul İl Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah, eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polis memuru için dava açılması" dedi.
Bu kişilerin yargılanması istenen kamu görevlilerinin sadece bir kısmı olduğunu ifade eden Ünlü, "AKP hükümetinde bakanlık koltuğuna kadar yükselen, ancak hakkındaki yolsuzluk iddiaları ortaya dökülünce bir köşeye alınıveren isimler hakkında hala bir işlem yoktur. Keza yine o dönem Trabzon Emniyeti'nde yuvalanmış AKP'nin eski eski iktidar ortağına yakın polis şefleri hakkında da bir gelişme yoktur. Zira onların dosyası ayrılmıştır. Asıl olarak beklenen bu cinayette kusuru bulunan tüm kamu görevlilerinin yargı önüne çıkması, hesap vermesidir" dedi.

"KAMU GÖREVLİLERİ MAHKEMEYE BEKLENİYORSUNUZ"
Onur Ünlü sözlerine şöyle devam etti:
"Buradan tekrar sesleniyoruz: Devlet tüm kanatlarıyla hesap vermek zorundadır. Ancak o zaman devletçe dilenen taziye biraz daha anlam kazanacaktır. Biz bu cinayetin arkasındaki yapı ortaya çıkana, sorumlular hesap verene kadar adalet nöbetimizi sürdüreceğiz. 'Hrant için, adalet için' demeyi sürdüreceğiz. Şimdilik 'Kamu görevlileri mahkemeye bekleniyorsunuz!' diyor ve ekliyoruz. Biz bitti demeden bu dava bitmez".
Eylemin ardından gruptakiler duruşmayı takip etmek için adliyeye girdi.
(FOTOĞRAFLI)