Bayrampaşa'da dini duyguları öne çıkararak bir işadamını 8 bin 500 TL dolandırdığı iddia edilen iki kişi polisin yaptığı operasyonla yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, kendilerini "Biz kimseyi dolandırmadık. Bize Allah rızası için para verdi" diye savundu.
İddiaya göre, şüpheli C.Ö. namaz sonrası cami çıkışında işadamı olan Ş.Y.’nin yanına giderek ihtiyaç sahibi olduğunu söyleyip para istedi. İşadamı Ş.Y, bunun üzerine C.Ö’ye 1500 TL para verdi. Aynı zamanda ihtiyacı olması halinde kendisini araması için C.Ö.’ye telefon numarasını da verdi.
İki gün sonra işadamının yanına yine cami çıkışı bu kez S.Ş. geldi. İşadamı ile bir süre dini konular üzerine konuşan S.Ş., işadamından 7 bin TL nakit para istedi. Bunun üzerine işadamı bankadan çektiği 7 bin TL'yi S.Ş.’ye verdi. Parayı alan S.Ş, "Bu parayı Allah rızası için verdin, gönlün yoksa geri al" diyerek güven sağladı.
‘OTOMOBİL ŞEYTAN ATIDIR’
Bir süre sonra işadamı Ş.Y'yi telefonla arayan şüpheliler, bu kez işadamından aracını satmasını isteyerek, "Otomobil şeytan atıdır. Otomobilini sat, parasını bize getir" dedi. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Ş.Y. polise gidip başından geçen olayı anlattı. Polis, işadamına şüphelileri arattı ve otomobilini 38 bin 500 TL'ye sattığını, bu parayı kendilerine vereceğini söyletti.
PARKTA BULUŞUNCA POLİS YAKALADI
Daha sonra işadamı ile zanlılar Şişli'deki bir parkta buluştu. Park çevresinde önlem alan polis, C.Ö ile S.Ş'yi kıskıvrak yakaladı. Polis merkezinde sorguları tamamlanan C.Ö ile S.Ş. adliyeye götürülürken kimseyi dolandırmadıklarını söyleyerek, "Bize parayı Allah rızası için verdi. Biz kimseyi dolandırmadık" dedi.