HATAY'ın Arsuz İlçesi'nde denizde dinamit patlatarak balık avlayan 2 kişi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince suç üstü yakalandı. Ekipler, kimlikli açıklanmayan avcılara kişi başı 1925 TL olmak üzere toplam 3 bin 850 TL idari para cezası yazdı.
Akçalı Sahil Şeridi'nde denizden patlama sesini duyanların ihbarı üzerine bölgeye giden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları denetimlerde bir kişinin kıyıdan atarak bir kişinin ise denizden dinamitle kaçak avcılık yaptığını tespit etti. Yapılan arama ve incelemelerde kum içersinde saklanmış 1 misina ağ, 2 el yapımı dinamit, file, şnorkel ve gözlüklere el konulurken, kaçak balık avcılığı yapan 2 kişiye Su Ürünleri Kanunu'na muhalefetten kişi başı 1925'er TL'den toplam 3 bin 850 TL idari para cezası uygulandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hatay'ın Samandağ İlçesi Çevlik Mevkii ile İskenderun arası sahil ve yol güzergâhında Su Ürünleri Kanunu'na göre başta patlayıcı maddelerle avcılık olmak üzere yasalara aykırı avcılık yapanlarla ilgili gerekli denetimlerin hassasiyetle yapıldığını bildirdi.