AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü, Köyceğiz Müftülüğü'ne bağlı din görevlilerine 'Aile İçi İletişim' semineri düzenledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü, Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Köyceğiz 75'inci Yıl Halk Kütüphanesi toplantı salonunda 'Aile İçi İletişim' semineri düzenledi. Seminere, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Köyceğiz İlçe Müftüsü Hüseyin Çekin ile merkez ve köylerde görev yapan 44 din görevlisi katıldı.
SEMİNERLER YAYGINLAŞACAK
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, sağlıklı bir toplum yapısına kavuşmayı amaçladıklarını söyleyerek, ilerleyen günlerde seminerleri yaygınlaştıraklarını kaydetti. Müdür Akkuzu, "Aile içi iletişim ve yaşam becerilerinin artması ile çıkma ihtimali olan birçok sorunun önüne geçebiliriz. Hedefimiz, ilimizde sağlıklı bir toplum yapısına ulaşmak" diye konuştu. Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale ise eğitimlerin sağlıklı bir aile yapısına kavuşmak için çok önem taşıdığını belirtip, emeği geçenlere teşekkür etti.
DİN GÖREVLİLERİ HALKA AKTARACAK
Seminerlere Köyceğiz'de halkla iç içe olan ve halka rol model olma gibi bir sorumluluğu doğal olarak üstlenen din görevlilerinden başlanmasının sevindiri olduğunu kaydeden Köyceğiz Müftüsü Hüseyin Çekin, "Bu eğitimi alan din görevlisi arkadaşlarımız, görev yaptıkları yerlerde eğitimini aldıkları konularda halkımızı aydınlatacaklar. Böylece mutlu, sağlam ve sağlıklı aile yapısına katkıda bulunacaklar" dedi.
Din görevlilerinin talepleri doğrultusunda bir sonraki toplantının eşlerle birlikte yapılmasının kararlaştırıldığı program, Psikolog Semra Karaağaçlı, Sosyal Hizmet Uzmanı Neslihan Han ve İl Müdür Yardımcısı Vedat Tunç'un verdiği eğitimlerle devam etti.