IĞDIR'da caddelerden toplanan Türk ve Suriyeli dinlenciler götürüldükleri Zabıta Müdürlüğü'nde birbirlerine girdi. Suriyeli kadına tepki gösteren dilencilerden biri, "Sizin yüzünüzden bizi yakalıyorlar. Ne işiniz var burada?" diye tepki gösterdi.
Iğdır Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dün dilenci operasyonu yaptı. Büyük bir bölümü kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeli, Nahcıvanlı ve Türk dilenciler yakalanarak Zabıta Müdürlüğü binasına getirildi. Dilenciler üzerinden çok miktarda madeni para çıktı. Üst araması yapıldığı sırada ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler ile Türk kadınlar arasında tartışma çıktı. Suriyeli kadının üzerine yürüyen kadınlardan biri, "Sizin yüzünüzden bizi yakalıyorlar. Ne işiniz var burada?" diye tepki gösterdi. Suriyeli kadın ise Arapça konuşarak kendini savundu. Kadınlar arasındaki tartışmayı zabıtalar ve sosyal hizmetler personeli önledi. Dilencilerin üzerinden çıkan paralara el konulurken, Suriyeli dilencilerin geldikleri kamplara gönderileceği öğrenildi.
Yakalanan dilencilerin bırakıldıktan sonra aynı işi yapmaya devam etmesinden yakınan Zabıta Müdürü Mehmet Ali Koncer, "Biz yakalıyoruz onlar geri geliyor. Suriyeli dilencilere hiç bir işlem yapamıyoruz. Otobüs firmalarıda bunları götürmek istemiyorlar. Bunun önlemini devletimizin alması gerekiyor. Toplama kamplarından kaçarak buralara kadar geliyorlar. Dilenciler duygu sömürüsü yaparak vatandaşı kandırıyor. Vatandaşlarımızdan tek ricamız dilencilere kesinlikle para vermesinler" diye konuştu.
Vatandaşlar ise her geçen gün sayısı artan dilenciler için önlem alınmasını istedi.

FOTOĞRAFLI