Hava durumu son raporlarını Meteoroloji acil uyarı ile duyurdu.

Başta Ankara, Sivas, Eskişehir,Kayseri ve Kastamonu olmak üzere tam 16 ilde bu gece şiddetli kar yağışı görülecek. Kar yağışı gece yarısı başlayacak ve Sabah karşı etkisini arttıracak. Yurdun doğusunda muş, Bitlis, Ağrı,Erzurum ve Erzincan hava durumu için kritik uyarı geldi; kar fena bastıracak.

YARIN OKULLAR TATİL OLUR MU?

Peki yoğun kar yağışı nedeniyle yarın, yani 14 Ocak Perşembe günü okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi sorusunun cevabı için gözler illerin valiliklerine çevrildi. Henüz illerden gelen kar tatili haberi yok.

BU İLLERE GECE YARISI KAR UYARISI!

Bu gece doğu bölgelerimizde başlayacak yağışların; yarın (Perşembe) Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde) ile Sivas'ın doğusu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DÜZCE'DE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

TEM otoyolu ile D-100 karayolunun Bolu  Dağı geçişinde kar küreme ve tuzlama çalışması yapılıyor. Düzce'de, TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı  geçişinde kar yağışı etkili oluyor. Kent genelinde dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur, yüksek  kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. TEM otoyolunun viyadükler ve tünel geçişlerinin yanı sıra D-100  karayolunun Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde etkili olan kar, yer yer ulaşımı  güçleştiriyor. Karayolları ekipleri, güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması  yapıyor.

Trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hız yapmamaları  konusunda uyarıyor. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede  etkisini artırarak devam edeceğini bildirdi.

 İSTANBUL'A YENİ UYARI

İSTANBUL hava durumu için yeni uyarı. Parçalı ve çok bulutlu, Edirne’nin akşam saatlerinden sonra, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nin öğle saatlerinden itibaren olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar doğusunda (Yalova, Kocaeli ve Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Trakya'da yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAFTA BAŞI KAR GELİYOR

 İstanbul'da hafta sonu sıcaklıklar düşecek ve 18 Ocak Pazartesi'den itibaren ise özellikle İstanbul ve Marmara Bölgesinde kar yağışı başlayacak.