AYDIN’ın Didim İlçesi’nde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 17 Aralık’ta düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu protesto eden ‘Didim Demokrasi Platformu’ üyeleri, televizyonda yayınlanan ‘Var mısın Yok musun’ yarışma programından esinlendi. Platform üyeleri, ayakkabı kutularını açmak için temsili olarak Başbakan’a telefonla bağlanarak fiyat teklifi istedi.
Didim Cumhuriyet Meydanı’nda dün saat 18.00’de buluşan Didim Demokrasi Platformu üyesi bir grup, yapımcı Acun Ilıcalı’nın bir dönem televizyonda yayınlanan ‘Var mısın, Yok musun’ isimli yarışma programını canlandırdı. Yolsuzluk operasyonlarını protesto eden ve hükümetin istifa etmesini isteyen platform üyeleri, telefonla temsili olarak Başbakan’a bağlanarak ellerindeki ayakkabı kutuları için teklif aldı. Temsili görüşmede eylemciler Başbakan’ın 3 milyon dolarlık teklifini kabul ederek kutuyu açmadı. Kutularında 150 milyon dolar olduğunu öğrenen eylemciler, “Emekçiler yine zararda, Başbakan bizi kandırdı” dedi.
Didim Demokrasi Platformu sözcülerinden Haydar Pınarbaşı, eylemlerini hükümet istifa edinceye kadar her akşam sürdüreceklerini belirterek, “AKP iktidarı döneminde kamunun malları özelleştirilerek peşkeş çekiliyor. Bütün dolandırıcılık ve yolsuzluklara karşı halkın farkındalığını arttırmak bizlerin boynunun borcudur” dedi. Eylemciler hükümet aleyhine attıkları sloganların ardından dağıldı.