İZMİR, () - DOĞAN Haber Ajansı'nın Selçuk muhabirliğini uzun yıllardır sürdüren 64 yaşındaki Veysel Erol, mide fıtığı ameliyatı olmak için yürüerek girdiği hastanede endoskopi sırasında fenalaşıp hayatını kaybetti. Meslektaşlarını yasa boğan Veysel Erol'un ölümüyle ilgili ailesi, ihmal iddiasında bulunup savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Yıllardan bu yana Selçuk muhabirliğini yapan Veysel Erol, geçen hafta mide ameliyatı olmak için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yattı. Dün de ameliyat öncesinde kontrolleri yapılan ve endoskopiye alınan Veysel Erol, saat 11.00 sıralarında fenalaştı. Karnında şişlik oluşan Erol, acil servise kaldırılıp doktorlar tarafından müdahale edildi. Bir süre sonra durumunun iyileştiği söylenerek tekrar servise çıkartılan Veysel Erol, akşam saatlerinde ikinci kez fenalaşmasının ardından da hayatını kaybetti.
AİLESİNDEN SUÇ DUYURUSU
Ölümüyle ailesini ve meslektaşlarını üzüntüye boğan Veysel Erol'un 3 çocuğu da hastanenin ihmali olduğunu söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine nöbetçi savcının ilk incelemesini yapmasının ardından Veysel Erol'un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Erol'un cenazesinin, otopsinin ardından yarın Selçuk'ta son yolculuğuna uğurlanacağı açıklandı.
Veysel Erol'un oğlu Ulaş Erol, "Babam geçen gün hastaneye yattı. Aslında ameliyat olması için aciliyet yoktu ama rahat edebilmek için ameliyat olmaya karar verdi. Babam sapasağlam, yürüyerek girdiği hastanede can verdi. Endoskopi sırasında babamın karnı aşırı derecede şişti. Yüzü ve karnı mosmor oldu. Doktorlara bu durumu sorduğumuzda bize açıklama yapmadılar sadece böyle durumlarını olabileceğini söylediler. Ama sonra ikinci kez fenalaştı. Doktorların geç müdahale ettiğini düşünüyorum ve bu nedenle de savcılığa suç duyurusunda bulunduk."
Emekli öğretmen Veysel Erol, Selçuk'un en önemli değeri Efes Antik Kenti ve Bülbül Dağı'ndaki Meryemana Evi'nin, Türkiye ve yurt dışında daha iyi tanınması için sayısız haber ve araştırmaya imza attı. Son yıllarda Selçuk'un öne çıkan bir başka değeri Şirince'nin adının duyulmasına katkı veren Veysel Erol, basın camiasında da çok sevilen bir gazeteciydi.

FOTOĞRAFLI