DIŞ HABER - LONDRA BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA NEVRUZ BAYRAMI KUTLANDI

LONDRA ()

Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu’nda Nevruz kutlaması yapıldı. Şehir merkezinde yer alan Başkonsolosluk konutunda gerçekleştirilen kutlamaya Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar, ev sahipliği yaptı.
Yoğun katılımın olduğu gecede davetliler kapıda Başkonsolos Yorulmazlar ve eşi tarafından tek tek karşılandılar. Gecede bir açıklama yapan Yorulmazlar, “Nevruz Bayramı, gerek Türklerin gerek ülkemizde yaşayan etnik grupların yüzyıllardır hatta bin yıllardır kutladıkları bir bayramdır” dedi. Yorulmazlar, Nevruz’un anlamıyla ilgili olarak da, “Nevruz, herşeyden önce doğanın yeniden doğuşu, yeni yılın başlaması, baharın gelişi, hayat sürecinin tekrardan yenilenmesi anlamına gelir” şeklinde konuştu. Yorulmazlar açıklamasının devamında, “Bütün vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı’nı kutlamak amacıyla İngiltere’deki toplumumuzun temsilcileriyle ve İngiliz kamu görevlileriyle bugün biraraya geldik.Toplumumuzun farklı kesimlerinin tüm mensuplarını biraraya getirmek bizim için herzaman bir mutluluk. Önümüzdeki dönemde toplumumuzun tüm kesimlerine ulaşmak amacıyla bu tür faaliyetler devam edecek. Ben buradan tüm vatandaşlarımızın Nevruz Bayramı’nı gönülden en kalbi duygularım ile kutlarım” dedi.
Gecede, özel olarak hazırlanan stantlardaki, Türk mutfağından farklı lezzetler ve içecekler katılımcılara ikram edildi

GECEYE KİMLER KATILDI?
Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy, Büyükelçilik Müsteşarı Ferit Orçun Başaran, Konsolos Fatih Topçu, Murat Nalçacı, Muavin Konsolos Fatih Tetik, Reyhan Yıldız, TC Emniyet Genel Müdürlüğü Emniyet Müşaviri Mustafa İlhan, Emniyet Müşavir Yardımcısı Dr. Ahmet Çelik, Londra Silahlı Kuvvetler Ataşesi Deniz Kurmay Kıdemli Albay Erdal Ergün, Basın Müşaviri Emin Tuğrul, Ahmet Duran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Numan Kodal, Londra Din Hizmetleri Müşavir Vekili Sadi Arslan, Eğitim Müşavir Vekili Uğur Yıkan, Muhafazakar Parti Milletvekili Nick de Bois, David Burrowes, Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock, KKTC Londra Konsolosu Mustafa Beyazbayram, Arnavutluk Konsolosu Gentjana Nino, Türkmenistan Konsolosu Bayram Aganyyazov, Hırvatistan Konsolosu İva Gudelj, Slovenya Konsolosu Mateja Kracun, Sudan elçiliği müsteşarı Gaffar Somi Tutu, Malezya Yüksek Komiserliği müsteşarı Ahmad Hamizan Mohd Yusuf, Kazakistan büyükelçilik müsteşarı, Azerbeycan Konsolosu, Bosna Hersek Başkonsolosu, Bulgaristan Konsolosu, Özbekistan Konsolosluk sorumlu müsteşarı, diplomatik davetliler arasında yer alırken, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Sündüs Abbas, Federasyon Başkanı Timur Doğruyol, Türk kökenli Belediye Meclis Üyesi Yasemin Brett ile milletvekili adayı Catherine West, Belediye Meclisi Üyesi adayları Peray Ahmet, Suna Hurman, Hüseyin Keskin ile aralarında İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay’ında aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşları başkan, yönetici ve temsilcilerinden 80’e yakın konuk davetliler arasında yer aldı.
Gece sonunda tenor Burak Gülşen, gür sesi ile “Çanakkale içinde vurdular beni” türküsünü seslendirerek, salondaki konuklardan büyük alkış aldı.
------
Nevruz1-2: Londra Başkonsolosluğu konutunda düzenlenen Nevruz kutlamasına toplumun her kesiminden katılım oldu.

NEVRUZ1-2: LONDRA BASKONSOLOSLUGU KONUTUNDA DUZENLENEN NEVRUZ KUTLAMASINA TOPLUMUN HER KESIMINDEN KATILIM OLDU.

Nevruz3-3A: Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar ve eşi Ayşegül Yorulmazlar.

NEVRUZ3-3A: LONDRA BASKONSOLOSU EMIRHAN YORULMAZLAR VE ESI AYSEGUL YORULMAZLAR.

Nevruz4: (soldan- sağa) Başkonsolos eşi Ayşegül Yorulmazlar, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy, Büyükelçilik Müsteşarı Ferit Orçun Başaran ve Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock.

NEVRUZ4: (SOLDAN-SAGA) BASKONSOLOS ESI AYSEGUL YORULMAZLAR, BASKONSOLOS EMIRHAN YORULMAZLAR, ELCI MUSTESAR FATIH ULUSOY, BUYUKELCILIK MUSTESARI FERIT ORCUN BASARAN VE HARINGEY BELEDIYE BASKANI SHEILA PEACOCK.

Nevruz5: (soldan- sağa) Haringey Belediye Başkanı Sheila Peacock, Türkler’in yoğun yaşadığı Wood Green bölgesinden milletvekili adayı Catherine West, Uluslararası Kadın Dernekleri Federasyonu (FIWAL) Başkanı Hülya Koçu, Ayşe Yorulmazlar ve Peray Ahmet.

NEVRUZ5: (SOLDAN- SAGA) HARINGEY BELEDIYE BASKANI SHEILA PEACOCK, TURKLER’IN YOGUN YASADIGI WOOD GREEN BOLGESINDEN MILLETVEKILI ADAYI CATHERINE WEST, ULUSLARARASI KADIN DERNEKLERI FEDERASYONU (FIWAL) BASKANI HULYA KOCU, AYSE YORULMAZLAR VE PERAY AHMET.

Nevruz6: (soldan-sağa) Milletvekili David Burrowes, Elçi Müsteşar Fatih Ulusoy, Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar ve eşi.

NEVRUZ6: (SOLDAN- SAGA) MILLETVEKILI DAVID BURROWES, ELCI MUSTESAR FATIH ULUSOY, BASKONSOLOS EMIRHAN YORULMAZLAR VE ESI.

Nevruz7: Londra Başkonsolosluğu çalışanlarından (soldan- sağa) Zeynep Şaşmaz, Reyhan Yılmaz, Öznur Kocaoğlu ve Deniz Karakoç.

NEVRUZ7: LONDRA BASKONSOLOSLUGU CALISANLARINDAN (SOLDAN- SAGA) ZEYNEP SASMAZ, REYHAN YILMAZ, OZNUR KOCAOGLU VE DENIZ KARAKOC.

Nevruz8: Gecede aralarında Milletvekili Nick de Bois’inde (soldan yedinci) yer aldığı davetlilerden bir grup.

NEVRUZ8: GECEDE ARALARINDA MILLETVEKILI NICK DE BOIS’NDE (SOLDAN YEDINCI) YER ALDIGI BIR GRUP.


Nevruz9: Gecede (soldan- sağa) İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkan Yardımcısı Turgay Hurman, Başkan Yaşar Demiralay, Belediye Meclis Üyesi adayı Hüseyin Keskin, eşi Nazlı Keskin ve Belediye Meclis Üyesi adayı Suna Hurman.
NEVRUZ8: GECEDE (SOLDAN- SAGA) INGILTERE ALVI KULTUR MERKEZI VE CEMEVI BASKAN YARDIMCISI TURGAY HURMAN, BASKAN YASAR DEMIRALAY, BELEDIYE MECLIS UYESI ADAYI HUSEYIN KESKIN, ESI NAZLI KESKIN VE BELEDIYE MECLIS UYESI ADAYI SUNA HURMAN.

Nevruz10: THY Londra Müdürü Nejdet Şark, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü Yavuz Sökmen ve THY Gatwick Müdürü Osman Battal.

NEVRUZ10: THYLONDRA MUDURU NEJDET SARK, TURK- INGILIZ TICARET VE SANAYI ODASI GENEL MUDURU YAVUZ SOKMEN VE THT GATWICK MUDURU OSMAN BATTAL.

Nevruz11: Gecede, Büyükelçilik ve Başkonsolosluk görevlileri (soldan- sağa) Ahmet Duran, Murat Nalçacı, Fatih Tedik, Fatih Topçu ve Burak Koşaner.

NEVRUZ11: GECEDE NUYUKELCILIK VE BASKONSOLOSLUK GOREVLILERI (SOLDAN- SAGA) AHMET DURAN, MURAT NALCACI, FATIH TEDIK, FATIH TOPCU VEBURAK KOSANER.

Nevruz12: (soldan- sağa) Başkonsolos Emirhan Yorulmazlar, Milletvekili David Burrowes, Türkiye- İngiltere Sağlık Elemanları Birliği Başkanı Dr. Ali Demirbağ ve Londra Din Hizmetleri Müşavir Vekili Sadi Arslan.

NEVRUZ12: (SOLDAN- SAGA) BASKONSOLOS EMIRHAN YORULMAZLAR, MILLETVEKILI DAVID BURROWES, INGILTERE TURKIYE SAGLIK ELEMANLARI BIRLIGI BASKANI DR. ALI DEMIRBAG VE LONDRA DIN HIZMETLERI MUSAVIR VEKILI SADI ARSLAN.

Nevruz13: Tenor Burak Gülşen.

NEVRUZ13: TENOR BURAK GULSEN.