EDİRNE'de Valilik ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün dezavantajlı çocuklar için başlattığı ‘Mahalleden sahaya’ projesi, öğrencilerin ders notlarının yükselmesini ve okula düzenli olarak gitmelerini sağladı.  Projeye katılan yaşları 6 ile 16 arasında değişen 25’i kız toplam 275 çocuk, 4 branşta spor yaparak, okul sonrası boş zamanlarını değerlendiriyor. 
‘Mahalleden sahaya’ projesi’nin ikinci yılı, Saraçhane Spor Tesisleri’nde Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, çok sayıda daire müdürü, sporcu çocuklar ve ailelerinin katılımıyla başladı. Edirne Valisi Hasan Duruer, çocuklarla birlikte sahada futbol oynadı. Ardından projeye katılan çocuklar futbolun yanısıra, badminton, masa tenisi ve voleybol branşlarında çalışmalarına başladı.
Edirne’de dezavantajlı çocukların yaşadığı 7 mahalleden yaşları 6 ile 16 arasında değişen çocukları buraya getirip sporu sevdirmek istediklerini belirten Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, “Hedefimiz spor bilinci ile birlikte yaşamalarını, paylaşabilmelerini sağlayabilmek. Bu bölgedeki çocuklarımız risk altında, onları kötü alışkanlıklara bulaşmadan spora yönlendiriyoruz. Seçtikleri branşlarda yeteneklerini geliştiriyorlar. Futbol, badminton, masa tenisi ve voleybol branşlarında eğitim veriyoruz. 250 erkek, 25 kız çocuğumuz çalışmalarımıza katılıyor. Valilik maddi destek sağlıyor. Çocuklarımız okuldan sonra sokakta oynamıyorlar, suça bulaşmıyorlar ve spor yapıyor. Spor alışkanlıkları okula devamsızlık orananı düşürdüğü gibi derslerine de olumlu yansıdı” dedi.
Proje Koordinatörü Bekir Elmadan ise çocukların spor yapmaya başlamasıyla birlikte okuldaki devamsızlıklarının azaldığını ve spor ahlakıyla diğer kötü alışkanlıklardan uzak durduklarını söyledi.