DEVRİM Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, gericiler tarafından şehit edilişinin 83ü'ncü yılında, 23 Aralık Pazartesi günü Menemen Yıldıztepe'de düzenlenecek törenle anılacak.
Anma etkinlikleri kapsamında saat 09.30'da Menemen'deki Tren Garı önünde toplanılacak ve 'Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü' düzenlenecek. Ardından saat 10.30'da Yıldıztepe’deki törenlere geçilecek. Tören, buradaki anıta çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulup, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin’in konuşması, Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşma ve öğrencilerin şiir okumasının ardından Atatürk'ün Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Atası'na Cevabı okunacak.
Tören anıt şeref defterinin imzalanmasının ardından, Kubilay Ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve şehitliğin gezilmesi ile Yıldız Tepe’deki etkinlik sona erecek.
Atatürkçü Düşünce Derneği Menemen Şubesi ve Menemen Belediyesi tarafından saat 12.00’da Belediye Parkı’nda Gençlik Kolları’nın basın açıklaması, saat 13.00’da ise İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konferansıyla Kubilay’ı anma etkinlikleri son bulacak.