Fatih YILMAZ/ ALMUS(Tokat),() - TOKAT'ın Almus ilçesine bağlı Çamköy sakinleri devlete yaptırmak için 50 yıldır uğraştıkları köprüyü, bir işadamının desteğiyle 20 günde kendileri yaptı.
Almus ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 300 kişinin yaşadığı Çamköy sakinleri, köylerinin Almus'a olan uzaklığı ve Reşadiye ilçesine daha yakın olması nedeniyle köy içerisinde bulunan Yeşilırmak üzerine köprü yapılmasını istedi. 34 kilometrelik yolu 21 kilometreye indirecek köprü için yıllardır İl Özel İdaresi'ne yapılan taleplerden sonuç alınamadı.
Yaklaşık 50 yıldır yapımı istenen köprü için sonunda köylüler bir araya geldi. Köylülerin de desteği ile yöre sakinlerinden müteahhitlik yapan Ünal Demir kendi imkanlarıyla köprü çalışmasını başlattı. Çalışma kapsamında 15 metre genişlik ve 30 metre uzunluğundaki köprü 20 günde tamamlandı. Köprünün yapımı yaklaşık 300 bin liraya mal oldu. Köprünün geçiş güzergahı üzerindeki yollar da açıldı. Köprünün açılışı ile birlikte köylüler üzerinde dua ederek, yolu kullanmaya başladı.
'NETİCE ALAMAYINCA KENDİMİZ YAPTIK'
Köylülerin desteği ile köprüyü yapan müteahhit Ünal Demir, uzun süreli bir özlemi giderdiklerini belirterek, "Her dönem ilgili yerlere dilekçe verildi. Bugüne kadar hiç bir netice alınamadı. En son tayini Mardin'e çıkan Valimiz Mustafa Taşkesen, 'Ben bu köprünün yapılması için destek olacağım' dedi. Ama o da başaramadı. Bu köprü sayesinde Reşadiye'ye daha önce 34 kilometre olan yol 21 kilometreye iniyor. Buradaki köyler Reşadiye'ye bağlanmayı ister diye sanırım Almus ilçesindekiler bunu istemiyordu. Biz bu köprüye başladığımızda bazı baskılar geldi. Ama biz başladık ve şu anda köprüyü açtık. Dedemiz, babamız yapamamış, biz yaptık" dedi.
Köy sakinlerinden 72 yaşındaki Ömer Özer, köprünün yapımı için uzun yıllar beklediklerini belirterek, "Bu köprüyü yapanlardan Allah razı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI