Yeşil Yol Projesi’nin Rize ayağında eylemcilerin sembolü haline gelen Rabiye Özcan’ın 2003 yılında Dünyaca ünlü doğa harikası Ayder Yaylasında kaçak ve ruhsatsız alabalık çiftliği yaparak doğayı tahrip ettiği ortaya çıktı.
 
Kimdir devlet diyerek yapılmak istenen yeşil yola tepki gösteren çoğu il dışından gelmiş gurubun önünde yer alan Rabiye Özcan, kaçak ve ruhsatsız yapılaşmayla Ayder Yaylasının doğal yapısını resmen hiçe saymış.

İşte belgesi


 
DOKA tarafından Samsun’dan Artvin’e kadar 2600 kilometrelik mesafede yapılmakta olan Yeşil Yol Projesi geçtiğimiz günlerde başlayan eylemlerle durdurulmak isteniyor. Bu eylemlerde sembol haline getirilen Rabiye Özcan boşanmadan önceki ismiyle Rabiye Bekar’ın eşiyle beraber 2003 yılında  Dünyaca ünlü Ayder Yaylasında kaçak yollarla alabalık çiftliği yapmak için yasaları hiçe sayarak doğayı tahrip ettiği ortaya çıktı.   
 
GERÇEKTEN DEVLETMİŞ

“Kimdir devlet ben devletim ben halkım” diyerek yeşil yola tepki gösteren Havva ana 2003’te devleti ve kanunları hiçe sayarak yapımına başladığı inşaatta devlete ve kanunlara gerçektende ben devletim duruşu sergiledi.   

 


Edinilen bilgiyle göre; Ayder Yaylası Anbarlık mevkiinde kamuya ait, sit alanı, dere yatağı ve çığ alanı olan alanda kaçak yapı yaptığı tespit edilen Ayder Nazlı Çiçek Alabalık Tesisi, yetkililer tarafından tutulan tutanakla durduruldu. Belediye encümenin durdurma kararına rağmen inşaatı devam ettirerek betonarma tesisin inşaatını ve çatı pencere işlerini bitiren Mustafa Bekar ve eşi Rabiye Bekar; borçları nedeniyle diğer işlerini bitiremediği için tesisi işletemediler. Şu an Ayder Yaylasında ki bu tesis atıl bir vaziyette görüntü kirliliğine sebebiyet vermektedir.