MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’nde, nikahsız ilişkiden sonra dünyaya gelen ve annesi tarafından terk edilen 'Eylül' adı verilen kız bebek, devlet korumasına alınmasının ardından uygun görülen bir aileye 'Geçeci bakım sözleşmesi' ile verildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, kent genelinde 2 binin üzerinde bebek isteyen aile bulunduğunu söyledi.
Köyceğiz İlçesi’ne bağlı Pınarköy Köyü’nde yaşayan ve nikahsız ilişkisinden hamile kalan D.Y., hamileliğini ailesinden gizledi. Milas’taki bir hastanede bebeğini dünyaya getiren D.Y., iddiaya göre bebeğine nüfus cüzdanı çıkartamayınca, resmi olmayan yollarla bir aileye evlatlık verdi. Eylül bebeğe nüfus cüzdanı çıkartmak isteyen aile nüfus müdürlüğüne başvurunca, konu jandarmaya bildirildi. Harekete geçen jandarma, Eylül bebeği aileden aldı. Talihsiz bebeğin annesi tarafından istenmemesi üzerine, Köyceğiz Cumhuriyet Başsavcılığı, devlet korumasına alınmasını kararlaştırdı.
SICAK YUVASINA KAVUŞTU
Minik Eylül, jandarma tarafından Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden gelen ekibe teslim edildikten sonra, evlat edinmek isteyen aileler araştırıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, "Annesinin istemediği Eylül bebeği, bebek bekleyen sıradaki aileye 'geçici bakım sözleşmesi' ile verdik. Aile bir yıl denetlenecek. Yapılan ziyaret ve denetlemelerin ardından uyum sağlanırsa aile, bebeği evlat edinmek için ilgili mahkemeye başvuracak" dedi.
Ali Akkuzu, kent genelinde 2 binin üzerinde bebek bekleyen ailenin evlat edinmek için sırada olduğunu da belirtti.