"MEHTER MARŞI'YLA GELDİLER, İZMİR MARŞI'YLA GİDECEKLER"

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde halka seslendikten sonra Buca İlçesi'ne gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gediz-Göksu Seçim Bürosu'nun açılısını yaptı. Daha sonra Karabağlar İlçe Başkanlığı'na geçen Bahçeli burada hazırlanan platformda toplanan partililere yağmur altında seslendi.

"90 YILLIK CUMHURİYET'İN 80 YILINI YOK FARZ EDENLER" 

İzmir'de yaptığı seçim faaliyetlerinden söz eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Seçim faaliyetleri için 27 gün kaldı. Bu 27 gün içinde, mutlaka sandığa gitmelisiniz. Yüksek bir katılım yapmalısınız. Verilen oyların korunması da gerekmektedir. Sandık görevlisi arkadaşlarımıza büyük görev düşüyor. Çalınan oylarla kazanıyorlar, çalınan oylarla kazanınca bu defa bedava kazandıkları için Türkiye'yi de bedava zannedip başlıyorlar çalmaya. 11 yıllık iktidarlarında tek başına iktidara geldiğini iddia edenler, Türkiye'ye çağlar atlattıklarını söyleyenler, her şeyi 2002 yılından başlatıp 90 yıllık Cumhuriyet'in 80 yılını yok farz edenler, getirdikleri manzara itibariyla bugün 44 milyon yoksul vardır. Böyle bir Türkiye'de iktidar bir takım çevrelerin yolsuzluk ve rüşvetine göz kırpabilir mi? Böyle bir Türkiye'de yetimin hakkı yenebilir mi? Böyle bir Türkiye'de bir `Televizyon ele geçireceğim' diyerek salma vermek suretiyle bir havuzda 630 milyon dolar toplanabilir mi? Sayın Başbakan diyor ki 'Bunlar istikrarlı işadamlarıdır havuza girdikleri zaman ıslanmazlar' diyor. Sayın Başbakan 630 milyon yeşil Amerikan dolarının bulunduğu havuzda insan ıslanır mı? Eğer ıslanacak yer arıyorsan, şu mütevazi toplumun içine gel de yavaş yavaş nasıl ıslandığını gör. TOKİ'nin gösterişli toplantılarıyla, TOKİ'nin kürsüleriyle, arkasında yazan '143 tane tesis açıyoruz, 150 tanesinin temelini atıyoruz' diyerek milleti aldatmanın ne gereği var. İhaleleri veriyorsun. 11 işadamına 100 milyon dolar salma göndermiş. İçlerinden bir uyanık da diyor ki 'Ben 150 milyon dolar vereyim de öbür ihaleyi de bana versinler' diyor. Şu terbiyezliğe şu haramzadeliğe bak" diye konuştu.

KONUŞMAYI SLOGAN BÖLDÜ

Kalabalık grup, Bahçeli'nin yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuştuğu bölümde "Hırsız Tayyip" diye slogan atarak konuşmayı böldü. Bir süre ara veren Bahçeli daha sonra, "17 Aralık günü, sorgulamanın başlayıp baskınların yapılmasından hemen sonra baba- oğul konuşması oluyor, onları takip ettiniz onlara 'Montaj' diyor. Bu montaja baktığınız zaman öyle bir konuşma var ki evde veya villada, 2.2 milyar dolarlık para dağıtımı ve paraların başka bir yere gönderilmesi operasyonu başlatıyorlar. 11 yıllık iktidara AK demek mümkünmüdür? Bunlar kazan dibi gibi kapkara. Bu aldatma ve kalkınma partisidir, bu ayakkabı kutusu partisidir, bu aileyi kalkındırma partisidir diye vatan evlatları adını koyup geçiyor" dedi.

BU YOLUN SONU YÜCE DİVAN'DIR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Muhabarek adam" diye seslenen Bahçeli, "Bunlar komplodur, bunlar montajdır diyemezseniz. Sayın Başbakan herkesi suçluyorsun. Kimine kalkıp 'Paralel devlet', kime 'Hain' diyorsun, muberak adam bu ülkenin başbakanı sensin, herkese iftira edeceğin yerde, şu yargıyı siyasallaştırıp AKP'leştireceğin yerde, hakim ve savcıları çağırıp, 'Benim ülkemde yolsuzluktan söz ediliyor. AK Parti'ye bu yakışmıyor, öyleyse yolsuzluk ve rüşvetin üzerine gidin kime kadar dokunuyorsa oraya kadar gidin' diyeceğine, şimdi Bilal oğlanı korumak için ne yapacağını şaşırmış vaziyette. 11 yılda gözümüzü bağlamışlar. Recep Tayyip Erdoğan dizisinden bizi yıldırmışlar bizi bıktırmışlar. Recep Tayyip Erdoğan Mısır'da Mursi iktidara geldiğinde, Türkiye'ye selam göndermeye başladı. Mısır'ın yeni sultanıydı ya Recep Tayyip Erdoğan, Filistin ve Gazze'de dolanıp duruyordu ya. Türkiye'ye geldiğinde toplantılarında şöyle etmeye başladı (Rabia işareti yapıyor), değerli arkadaşlarım biz her zaman şöyle yapıyoruz (Bozkurt işareti yapıyor) heralde bizim işaretimizden rahatsız oluyor, bunun yerine kendisi de 'Bir işaret bulayım' derken, Mısır'daki Rabia işaretini alıp Türkiye'ye getiriyor. Bekledik bekledik, bu Raiba işareti ne demek diye, bu dört bakan ve çocuğunun işaretidir. Öyleyse bu işaretin hesabını Recep Tayyip Erdoğan verecek. Bakanlar, istifa etti, fezlekeleri gitti, geri geldi. Demek ki siyasi gelecek Başbakanla beraber, bakanlardan yolsuzluğa kim karışmışsa, bunların hepsi topluca meclise fezleke olarak gelecek, ondan sonra da biz 'Birlikte yürüyelim' şarkısı artık nasıl söylenecek merak ediyorum. Çünkü yollar kirli, yolsuzlukla rüşvet çamuru, AKP'ye oy vermiş kardeşlerim kandırılma kanma, bu yolun sonu Yüce Divan'dır. Onlar yollarda keselerini doldurdular, sen yalın ayak yürüyorsun. Mehter Marşı'yla geldiler, İzmir Marşıyla da gidecekler" diye konuştu.

Konuşmasını tamamlayan Bahçeli, Karabağlar Belediye Başkan adayının Cihan Demir olduğunu dile getirdi. Ardından Efelerle poz veren Bahçeli, MHP Karabağlar İlçe hizmet binasının açlışını yaptı. Bir süre burada partililerle sohbet eden Bahçeli dinlenmek üzere kaldığı otele gitti.

TH(KÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)