MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Küçükçekmece Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı'na katıldı. Törende konuşan Bahçeli, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Rasim Acar ve Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız'ı tanıttı. 30 Mart 2014 yapılacak yerel seçimleri hatırlatan Bahçeli, bazı köşe yazarları ve kamuoyu araştırma şirketlerini eleştirdi. Bahçeli şöyle konuştu:
“Bazı kamu araştırma kuruluşları, bazı siyasi partinin medya yandaşları, bazı köşe yazarları sanki İstanbul'da 25 siyasi parti yok, İstanbul tahterevalli gibi ya CHP'nin ya da AKP'nin olur diyerek bu seçimler AKP ile CHP arasında geçecektir ama AKP iktidarda da olması sebebiyle yine seçimin mutlak sahibidir. Mutlak galibidir diyerek var olan milleti, var olan onun inançlarını yok farz ederek ille de AKP demektedirler. Şu seçim bürosunun açılışında ne AKP ne CHP ille de MHP diyor."
"ALİ KIRAN BAŞKESEN OLMUŞSUN"
Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti:
“Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele edeceği yerde üstünü örtüyor. Başbakan saldırgan oldu. 2010 yılında bir anayasa değişikliği yapıldı mı? 28 madde miydi? Önceden fark etmiş midir bunu MHP? Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yapısının değiştirilmesi midir bu? AYM'nin bu şekle getirilmesinin altında yatan korku tekrar partinin kapatılma endişesi midir? Bu iktidar döneminde hangi sosyal kuruma saldırı varsa kendilerine yapılacak bir darbe bahanesiyle HSYK'yı kullandılar. Başarılı hakim ve savcıları olarak başbakan tarafından takdir edilmişken, yolsuzluk ve rüşvet Kısıklı'ya doğru giderken genel kurula bir HSYK değişikliği tasarısı getiriyor. Milletin dikkatini Meclis'e çekiyorlar. Daha sonra ne yapıyor? Bir yer değiştiren bakanı getirdi. Ona talimat geldi. İki tane HSYK daire başkanını görevlendirmiştir. Savcılar emniyet mensupları önemli bir kıyım başlamış. Madem ki yer değiştiren bir bakanla HSYK'yı istediğin gibi kullanıyorsun neden yolsuzluğun üstünü kapatmak için Türkiye'de bunun kavgasını yapıyorsun? Ali kıran başkesen olmuşsun. Sayın başbakan yolun yol değil. Bu milleti aldatma. İktidar gücünü şahsına kullanma. Bunların hepsi kayıtlara düşmüşse bir yürekli insan gelir seni Yüce Divan'a postalar."
"HALİÇ'DE AK PARTİ'Yİ 40 DEFA YIKAYACAĞIM"
Fatih'te üzerine 'Beni Yıka' yazılı bir afiş gördüğünü anlatan Bahçeli, “Türkiye haritasının üzerinde yıka bunu diyor. Temiz bir Türkiye isteniyor. Esnaflar da duysun ne kadar omo varsa tursil varsa ne kadar persil varsa alayını alacağım. Haliç'e dökeceğim Ak Parti'yi 40 defa yıkayacağım" diye konuştu.
"NASI OLSA GİDECEKSİN, BARİ İYİ HATIRLAN"
Başbakana görevi bırakma çağrısı yapan Bahçeli, “Bir yiğitlik yap görevinden ayrıl. Türkiye'de 62. Hükümetin kurulmasına müsaade et. İnat etme. Eğer inat edersen sağa sola saldırırsan iftira atarsan sen ülkeyi yönetemezsin. 61. Hükümet istifa etmiştir. Ömrünü tüketmiştir. Başında korkuluk gibi durup milleti endişelendirme. Nasıl olsa gideceksin. Bari iyi hatırlan giderken, ülkeyi batırma. Başbakanlıktan ayrıl. Nereyi gözüne kestiriyorsan kaç oraya git. Ama MHP iktidar olursa, MHP seni nereye gidersen git Yüce Divan'a çıkarmazsa namerttir" dedi.