RESSAM Abidin Dino ve kardeşi Arif Dino'nun da 1940'lı yıllarda sürgün hayatı sırasında yaşadığı Osmanlı subayı Yakup Kenan Arıkan'ın tarihi konağı turizme kazandırılacak.
Develi ilçesinde bulunan Yakup Kenan Arıkan Konağı'nın kültürel miras olara ilçeye kazandırılma çalışmaları, tarihi gerçeklerin de ortaya çıkmasını sağladı. Yakup Kenan Arıkan’ın torunu Burak İstanbullu, dedesinin Osmanlı döneminde Hacin’de, Yemen’de savaşları yaşamış ve iki yıl İngilizlerin elinde Mısır’ın İskenderiye ile Usare kamplarında esir kaldığını, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarına katılıp, İstiklal Madalyası  aldığını söyledi. Burak İstanbullu, Develili Subay Yakup Kenan Arıkan’ın esir kampındayken bir fotoğraf makinesi satın aldığını, esir kampında çektiği fotoğrafları, Develi’de esirlerin yakınlarına hediye etiğini ve bu fotoğrafları yakında sergiye açacaklarını belirtti.
ABİDİN DİNO SÜRGÜNDE BU KONAKTA KALDI
Yakup Kenan Arıkan’ın torunu Burak İstanbullu, tarihi konakta Abidin Dino ve kardeşi Arif Dino’nun da 1940'lı yıllarda sürgün hayatını yaşadığını belirtmesi, tescilli olan konağa ilgiyi artırdı. Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesi kapsamında ilçedeki tarihi konakların turizme kazandırılması çalışmalarında öncülük eden Burak İstanbullu’ya teşekkür ederek, ilçenin sahip olduğu tarihi eserleri aslına uygun şekilde turizm sektörüne ve ekonomiye kazandırma stratejisi çerçevesinde geliştirilen projeler ile Develi’yi bir “Turizm Merkezi” haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.